Par «RB Rail» pagaidu izpilddirektoru ieceļ «Eiropas dzelzceļa līniju» pārstāvi Agni Driksnu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmuma AS "RB Rail" padome nolēmusi par uzņēmuma pagaidu izpilddirektoru iecelt "Eiropas dzelzceļa līniju" Attīstības un komunikāciju departamenta direktoru Agni Driksnu, kurš savus pienākumus jaunajā amatā sāks pildīt no 2. decembra, informēja "RB Rail" komunikācijas konsultante Liene Lapševska.

Par "RB Rail"

  • "RB Rail" ir 2014.gada oktobrī dibināts trīs Baltijas valstu kopuzņēmums. "RB Rail" vienlīdzīgi akcionāri ir SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" no Latvijas, "Rail Baltica Statyba" no Lietuvas un "Rail Baltic Estonia" no Igaunijas.
  • "RB Rail" ir "Rail Baltica" projekta centrālais koordinators. Projekts paredz ātrgaitas dzelzceļa līnijas izbūvi no Tallinas līdz Lietuvas-Polijas robežai. "Rail Baltica" būs elektrificēta pasažieru dzelzceļa līnija.

Avots: "RB Rail"

Driksna "RB Rail" vadībā aizstās Timo Rīhimeki (Timo Riihimäki), kurš personisku iemeslu dēļ nolēma atstāt "RB Rail" un kura amata termiņš beigsies 2019. gada 1. decembrī. Vienlaikus uzņēmuma padome uzsāks atlases procesu pastāvīgā izpilddirektora amatam.

 

Tāpat no "RB Rail" galvenā tehniskā direktora (CTO) un valdes locekļa atkāpies Marts Nilsens, kurš pienākumus pildīs līdz 23. decembrim. Viņš plānojot uzņemties jaunu darbu privātajā sektorā. Nilsens ir "Rail Baltica" kopuzņēmuma tehniskais direktors kopš 2018. gada marta. Saskaņā ar "RB Rail" padomes lēmumu 24. decembrī CTO pozīciju uz laiku ieņems "RB Rail" Plānošanas un projektēšanas departamenta vadītājs Kaido Zimmermans.

"Padome ir iecēlusi divus augstākā līmeņa profesionāļus, lai turpinātu "Rail Baltica" kopuzņēmuma darbu. Mēs esam pārliecināti, ka gan Driksnas kungs, gan Zimmermaņa kungs nodrošinās nepārtrauktu vadību līdz "RB Rail" pastāvīgo valdes locekļu iecelšanai," sacīja "RB Rail" padomes priekšsēdētājs Karolis Sankovskis.

"Turklāt kopuzņēmuma valde drīz tiks papildināta, ieceļot galveno programmas vadības inspektoru, kurš būs atbildīgs par koordinētu un savlaicīgu projekta izpildi."

Driksna kopš 2016. gada strādā "Eiropas dzelzceļa līnijas" Attīstības un komunikāciju departamenta direktora amatā. Kopš 2014. gada viņš bijis Satiksmes ministrijas "Rail Baltica" projekta vadītājs, atbildīgs par starptautisko sadarbību. Viņš sagatavojis pirmos finansējuma pieteikumus ES un pārstāvēja Latviju Baltijas valstu un ES kopīgajos projektos. Iepriekš Driksna strādājis Latvijas Ekonomikas ministrijā par ES sadarbības departamenta direktora vietnieku un ES tiesību nodaļas vadītāju. Viņš ir bijis arī juridiskais konsultants Latvijas Konkurences padomē. Driksnam ir Rīgas Stradiņa universitātes profesionālais maģistra grāds uzņēmējdarbībā un ES tieslietās, kā arī maģistra grāds ES un starptautiskajās tieslietās no Konkordijas Starptautiskās universitātes Igaunijā.

Savukārt Zimmermans ir atbildīgs par "RB Rail" plānošanu un "Rail Baltica" globālā projekta ieviešanas aktivitātēm. Iepriekš viņš ir guvis pieredzi dzelzceļa un juridisko konsultāciju pakalpojumu jomā vadošajā konsultāciju uzņēmumā "Zimmermann IB". Zimmermans ir arī strādājis par dzelzceļa loģistikas direktoru Sillamē ostā Igaunijā, bijis "Latvijas dzelzceļa" galvenais inženieris un Igaunijas dzelzceļa valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors. Viņš ir bijis arī Tallinas Tehniskās universitātes dzelzceļa būvniecības lektors. Zimmermans ir ieguvis Tallinas Tehnoloģiju universitātes maģistra grādu inženierzinātnēs.

"RB Rail" norādīja arī, ka "Rail Baltica" projekts ir ievirzījies projektēšanas posmā. Tiek izstrādāts detalizēts tehniskais būvprojekts "Rail Baltica" dzelzceļa pamattrasei 411 kilometru garumā. Turklāt ir izsludināts iepirkums par projektēšanas pakalpojumiem nākamajiem 236 kilometriem no pamattrases. Tāpat arī tiek projektētas "Rail Baltica" pasažieru stacijas Rīgas Centrālajā stacijā, starptautiskajā lidostā "Rīga" un Tallinā, un atsevišķi celtniecības darbi ir sākti Lietuvā un Igaunijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti