Par «RB Rail» padomes priekšsēdētāju iecelts Sandors Līve

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sandors Līve (Sandor Liive) iecelts par AS "RB Rail" padomes priekšsēdētāju. Kā padomes loceklis "RB Rail" viņš darbojas kopš 2020. gada novembra.

“RB Rail AS” 

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai īstenotu “Rail Baltica” projektu.  Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketings.  

Sandors Līve aizstāj Anrī Leimani, kurš turpmāk pildīs padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu. Katru gadu rotācijas kārtībā priekšsēdētāja amatu ieņem cits kopuzņēmuma dalībvalsts pārstāvis, 2021. gadā tas tiek nodots Igaunijai.

Paziņojumā medijiem norādīts, ka Sandors Līve ir pieredzējis vadītājs un dinamisks uzņēmējs, kas darbojies vairākās nozarēs, tostarp enerģētikas, komunikāciju, būvniecības, zinātnes, finanšu un sociālo pakalpojumu nozarē. Līvem ir plaša augstākās vadības pieredze, strādājot ar "Eesti Energia", kur viņš deviņus gadus ieņēma uzņēmuma vadītāja amatu, pirms tam strādājot kā finanšu direktors. Viņš ir ieņēmis finanšu direktora amatu arī Tallinas ostā.

“"Rail Baltica" panākumi lielā mērā ir atkarīgi no cilvēkiem, kas to īsteno. Līdz ar to Baltijas valstu kopuzņēmumam "RB Rail" nepieciešams kļūt par daudz pievilcīgāku darba devēju talantīgiem un motivētiem ekspertiem. Kā priekšsēdētājs padomes darba kārtībā par prioritāti izvirzīšu darbinieku piesaisti," norādīja Līve.

"RB Rail" padome sastāv no sešiem akcionāru ieceltiem un uz trim gadiem ievēlētiem locekļiem. Padomes uzdevums ir iecelt uzņēmuma valdes locekļus, izveidot un īstenot korporatīvās kontroles vidi un sniegt stratēģiskās vadlīnijas.

RB Rail AS padome sastāv no šādiem padomes locekļiem:

  • Igaunijas akcionāra izvirzīti: Ahti Kuningas, Igaunijas Ekonomikas un Komunikāciju ministrijas valsts sekretāra vietnieks, un Sandors Līve, neatkarīgais padomes loceklis.
  • Latvijas akcionāra izvirzīti: Ligita Austrupe, Latvijas Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece, un  Anrī Leimanis, neatkarīgais padomes loceklis.
  • Lietuvas akcionāra izvirzīti: Karolis Sankovskis, AB LTG INFRA izpilddirektors, un Romas Švedas, AB LTG valdes priekšsēdētājs.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti