Par «RB Rail» padomes priekšsēdētāju ieceļ Latvijas virzīto Anrī Leimani

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Par Baltijas valstu projektu kopuzņēmuma AS “RB Rail”, kas koordinē dzelzceļa projektu “Rail Baltica”, padomes priekšsēdētāju ievēlēts Latvijas akcionāra izvirzītais neatkarīgais padomes loceklis Anrī Leimanis. Savukārt priekšsēdētāja vietnieka amatus ieņems Ahti Kunings un Karols Sankovskis.

Uzņēmumā informēja, ka Leimanis ir korporatīvās pārvaldības eksperts un “RB Rail” padomē strādā kopš 2019. gada jūnija. Leimanis ir arī SIA “Latvijas Mobilais telefons” (LMT) neatkarīgais padomes loceklis un priekšsēdētāja vietnieks. Viņš vada Latvijas Publiskās un privātās partnerības asociāciju, kā arī piedalās dažādu nevalstisko organizāciju darbā. Pirms iecelšanas amatā “RB Rail” Leimanis ieņēma vairākus augstākā līmeņa amatus “Lattelecom” grupas uzņēmumos. 13 gadus viņš strādājis par privātā pensiju fonda AS “Pirmais slēgtais pensiju fonds” valdes priekšsēdētāju.

Leimanis ir ieguvis tiesību zinātņu maģistra grādu starptautiskajās biznesa tiesībās “University of the Pacific McGeorge School of Law” Kalifornijā, ASV un MBA maģistra grādu biznesa administrācijā Rīgas Biznesa skolā Latvijā. Viņš ir veicis korporatīvās pārvaldības pētījumu Oksfordas Universitātes St John’s College Lielbritānijā. Leimanis strādā pie promocijas darba izstrādes doktora grāda iegūšanai par tēmu - mākslīgā intelekta starptautiskais tiesiskais regulējums.

“RB Rail AS” 

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai īstenotu “Rail Baltica” projektu.  Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketings.  

Priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas laikā Leimanis sola pievērsties “RB Rail” korporatīvās stratēģijas un mērķu atjaunošanai, augsta līmeņa profesionāļu piesaistei uzņēmuma valdē, kā arī nodrošināt efektīvu vadības darbības pārraudzību. Padome Leimaņa vadībā izvērtēs organizatorisko struktūru, lai to saskaņotu ar pašreizējo “Rail Baltica” projekta brieduma posmu, novērtēs iespējas uzlabot riska pārvaldības sistēmu un koncentrēsies uz komunikāciju ar projekta dalībvalstīm, Eiropas Savienības institūcijām, piegādātājiem un arī “RB Rail” darbiniekiem.

Padome sastāv no sešiem locekļiem: divi, kurus katrs akcionārs izvirza uz trim gadiem. Igaunijas akcionārs ir iecēlis Igaunijas Ekonomikas un komunikāciju ministrijas transporta ģenerālsekretāra vietnieku Ahti Kuningu un Igaunijas Ekonomikas un komunikāciju ministrijas transporta ģenerālsekretāra vietnieka padomnieku Anti Mopelu.

Latvijas akcionārs ir izvirzījis Latvijas Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieci Ligitu Austrupi un neatkarīgo locekli Anrī Leimani.

Lietuvas akcionārs ir iecēlis Karoli Sankovski, AB "Lietuvos Geležinkelių" infrastruktūras izpilddirektoru, un Romu Švedu, AB “Lietuvos Geležinkeliai” valdes priekšsēdētāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti