Par «Rail Baltica» kopuzņēmuma vadītāju iecelta Baiba Rubesa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirmdien, 26. oktobrī, akciju sabiedrības “RB Rail” padomes sēdē tika pieņemts lēmums par uzņēmuma jauno valdes priekšsēdētāju un izpilddirektori apstiprināt iepriekš par atlases konkursa uzvarētāju atzīto Baibu Rubesu.

Amata pienākumus Rubesa sāks pildīt 29.oktobrī, informēja uzņēmuma preses pārstāvji.

Rubesas algas apmērs gan netiek atklāts.

Skaidrojot pieņemto lēmumu, “RB Rail” padomes priekšsēdētājs Anti Moppels norāda, ka Rubesai ir ilggadēja pieredze nozīmīgu starptautisku projektu vadīšanā, atbilstošas profesionālās iemaņas, kā arī izcilas komunikācijas spējas. 

Rubesa Latvijas Televīzijai sacīja, ka plāno detalizēti iepazīties ar projektu un izveidot sistēmu, kas to ļautu efektīvi īstenot. Iepriekš izskanēja viedokļi, ka Lietuvas partneri iebilst pret Rubesas apstiprināšanu viņas prasītā augstā atalgojuma dēļ. Rubesa gan uzskata, ka tas neradīs grūtības tālākajā sadarbībā.

“Šis process parāda, cik izaicinājumiem bagāts ir Baltijas valstu projektu sadarbības ceļš. Intereses un izpratnes par dažādām lietām mēdz būt atšķirīgas ne tikai starp valstīm, bet arī indivīdiem. [..] Es priecājos, ka man būs iespēja strādāt ar šiem ļoti patīkamajiem padomes locekļiem. Es ar viņiem esmu iepazinusies un saprotu, kādas kuram ir prioritātes,” sacīja Rubesa.

Jau vasarā ziņots, ka Rubesu varētu tikt apstiprināta AS "RB Rail" vadībā. Tomēr vēlāk izskanējis, ka pret Rubesas kandidatūru iebildusi Lietuvas puse. Turklāt iebildumi bijuši arī par Rubesas atalgojuma apmēru, un lietuvieši stingri uzstājot, ka 8000 eiro liela alga mēnesī ir maksimums.

Triju Baltijas valstu kopuzņēmums "RB Rail" dibināts 2014.gada novembrī, tā pamatkapitāls ir 1,95 miljoni eiro. Šim uzņēmumam uzticēta "Rail Baltika" dzelceļa projektēšana, būvniecība un mārketings.

"Rail Baltica" projekts paredz Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs. Latvijai tas izmaksātu 1,27 miljardus eiro, bet visās trīs Baltijas valstīs kopā - 3,68 miljardus eiro. Eiropas Komisija (EK) varētu līdzfinansēt vairāk nekā 80% no kopējām šī projekta izmaksām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti