Par produktu ziedojumiem ukraiņu bēgļiem nebūs jāmaksā PVN; paplašina arī iespēju saņemt atbalstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai palīdzētu no kara bēgošajiem Ukrainas iedzīvotājiem, Saeima paplašināja iespējas gan saņemt, gan sniegt atbalstu. Uzņēmēji, kuri ziedos produkciju, būs atbrīvoti no ievienotās vērtības nodokļa PVN maksas par ziedojumu, un turpmāk tiesības ziedot būs arī biedrībām, kuru statūtos šāda iespēja nav paredzēta.

Ukrainas bēgļiem tiks nodrošināta bezmaksas pārvietošanos sabiedriskajā transportā visā Latvijas teritorijā.

Precizētas arī no kara bēgošo ukraiņu bērnu tiesības iegūt pirmsskolas izglītību no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai.  

“Uzsākot darba tiesiskās attiecības, Ukrainas civiliedzīvotājiem būs iespēja un tiesības saņemt vienreizēju nodarbinātības uzsākšanas pabalstu vienas minimālās mēneša darba algas apmērā. Bērniem, kas ieradušies Latvijā bez vecāku pavadības, paredzēts ieviest jaunu ārpusģimenes aprūpes institūtu – ārkārtas aizbildniecību, kas ir attiecināma tikai un vienīgi uz personām, kas ieceļo Latvijā no Ukrainas kara zonas,” sacīja Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Mārtiņš Šteins (“Attīstībai/par!”).

Tikmēr uzņēmēju ekosistēmas dalībnieki ERDA, Latvijas Eksportētāju asociācija “The Red Jackets” un Helve izveidojuši vienotu Latvijas darba devēju vakanču portālu, kurā regulāri tiks apkopota informācija tikai par tām vakancēm, kuras uzņēmumi piedāvā Ukrainas iedzīvotājiem darbam Latvijā vai attālināti.

Informācija par apkopotajām vakancēm Ukrainas iedzīvotājiem tiks publicēta vienotajā darba meklēšanas platformā www.ukraine-latvia.com un https://ukrainetolatvia.teamtailor.com/ 

Uzņēmumi, kuri vēlas piedalīties šajā iniciatīvā un piedāvāt darbu Ukrainas iedzīvotājiem, aicināti aizpildīt anketu vai sazināties ar iniciatīvas īstenotājiem, rakstot [email protected], lai saņemtu norādes par nākamajiem veicamajiem soļiem, lai reģistrētu savas vakances.  

 KONTEKSTS:

24. februārī Krievija pēc tās prezidenta Vladimira Putina paziņojuma par "militāro specoperāciju" sāka iebrukumu Ukrainā, kur sākotnēji triecienus raidīja uz militārās infrastruktūras objektiem, bet vēlāk, kad Ukrainas spēku pretošanās izrādījās negaidīti sīva, sāka arvien nežēlīgāk bombardēt Ukrainas pilsētas, bojā iet arī civiliedzīvotāji.

Teju divas nedēļas pēc iebrukuma sākuma Ukrainu pameta jau vairāk nekā divi miljoni cilvēku, liecina ANO Bēgļu aģentūras dati. Kopumā, pēc ekspertu aplēsēm, krīze Ukrainā varētu atstāt bez pajumtes 12 miljonus cilvēku. Latvija gatavojas uzņemt 10 000 iespējamo Ukrainas bēgļu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti