Par LMT un «Lattelecom» likteni valdība lems jūlijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Par Privatizācijas aģentūras nolīgtās auditorkompānijas KPMG ieteikumu apvienot valstij daļēji piederošos telekomunikāciju uzņēmumus "Latvijas Mobilais telefons" un "Lattelecom" un akcijas tirgot biržā politiķi lems jūlijā.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (“Vienotība”), kura vadītās ministrijas pārziņā ir abu uzņēmumu darbība, pagaidām vairās paust vērtējumu par KPMG secinājumiem.

“Katrā ziņā Ekonomikas ministrija vērtē vēl šo jautājumu, un valdības sēdē mēs vienojāmies, ka mēs valdībā skatīsim jūlija sākumā, un tad arī tiks pieņemts galīgais lēmums,” sacīja ministrs.

“Balstoties uz šo pētījumu, Ekonomikas ministrija izstrādās savu ziņojumu, un tad jau valdība arī skatīs šo jautājumu,” teica  Ašeradens.

Par šo jautājumu valdība sprieda arī pērn. Toreiz kompāniju līdzīpašnieks – skandināvu uzņēmums “TeliaSonera” piedāvāja attīstības scenārijus, kas paredzēja uzņēmumus apvienot vai arī valsts daļas atpirkt, vai savas pārdot valstij. Taču politiķi nespēja izšķirties par labāko risinājumu, tādēļ tika pasūtīts pētījums ekspertiem.  

Pēc Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētāja Vladimira Loginova iepriekš teiktā noprotams, ka auditori piedāvā abus uzņēmumus apvienot un akcijas kotēt biržā.  Auditori arī mēģināja izrēķināt, kāda būs papildu vērtība, ja abus uzņēmumus apvienotu, un, lai gan pagaidām skaitļus atklāt nevar, runā par skaitli virs 100 miljoniem eiro vairāku gadu garumā.

Saskaņā ar «Lursoft» ziņām LMT pērn apgrozīja gandrīz 160 miljonus eiro, bet gadu noslēdza ar vairāk nekā 24 miljonu eiro peļņu. Savukārt «Lattelecom» apgrozījums bija 162 miljoni eiro, nopelnot vairāk par 31 miljonu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti