Par Lietuvas otro «vienradzi» kļuvis kiberdrošības risinājumu uzņēmums «Nord Security»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lietuvas kiberdrošības risinājumu uzņēmums "Nord Security" piesaistījis 100 miljonu ASV dolāru finansējumu un kļuvis par otro "vienradzi" valstī, uzņēmuma tirgus vērtībai pārsniedzot 1,6 miljardus dolāru.

Par pirmo Lietuvas "vienradzi" – jaunuzņēmumu, kura vērtība pārsniedz miljardu dolāru – 2019. gadā tika atzīts tiešsaistes lietoto apģērbu apmaiņas un tirdzniecības uzņēmums "Vinted". Šobrīd tā vērtība jau pārsniegusi 4,5 miljardus dolāru.

Uzņēmumu "Nord Security" 2012. gadā nodibināja Tomass Okmans un Eimants Sabaļausks, vēloties nodrošināt plaši pieejamu interneta drošības un privātuma instrumentu. Uzņēmums darbojas 20 pasaules valstīs un nodarbina 1700 cilvēkus, tā produktus izmanto lietotāji visā pasaulē, arī tādi uzņēmumi kā "Calendly", "Adobe", "Shutterstock" un "Vinted".

Par uzņēmuma galveno investoru kļuvis riska kapitāla fonds "Novator Ventures", darījumam pievienojušies arī citi investori – "Burda Principal Investments", "General Catalyst" un vairāki ''biznesa eņģeļi''.

"Tā ir ļoti laba ziņa Lietuvai un visai jaunuzņēmumu ekosistēmai, kam mēs pievēršam lielu uzmanību, jo par to ziņo mediji visā pasaulē un Lietuvai tas ir vēl viens solis, lai nostiprinātos pasaules tehnoloģiju kartē," norādījis Tomass Okmans, prognozējot, ka tas varētu pievērst Lietuvai vēl lielāku ārvalstu investoru uzmanību un piesaistīt talantus no visas pasaules.

Pēc viņa teiktā, "Nord Security" nebija izvirzījis sev mērķi iegūt "vienradža" statusu.

"Mēs strādājam, lai pildītu savu misiju un radītu produktus, ko var izmantot cilvēki visā pasaulē. (..)

Atzinība mums patīk, bet mēs turpinām sēdēt pie saviem datoriem un strādāt," paziņojis "Nord Security" līdzdibinātājs.

"Šodien visai "Nord Security" saimei sākas pilnīgi jauns dzīves posms. Priecājamies, ka esam sastapuši partnerus, kuri tic mūsu misijai un novērtē paveikto. Līdz šim esam auguši paši, tagad apvienojam spēkus ar nozares profesionāļiem un vadošajiem eņģeļiem visā pasaulē."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti