Rīta Panorāma

Intervija ar Egīlu Siliņu

Rīta Panorāma

Gaidot 18. novembri

Intervija ar Anriju Matīsu

Par lidostas valdes jauno vadītāju ministrs izvēlējies Andri Liepiņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš izvēlēts par starptautiskās lidostas „Rīga” jauno valdes priekšsēdētāju. Tā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss ("Vienotība").

Tā kā lidosta ir paaugstinātas drošības objekts, tās valdes locekļu kandidāti ministrijai jāsaskaņo ar drošības iestādēm. Liepiņa kandidatūru drošības iestādes esot akceptējušas, informēja ministrs.

Arī pats Liepiņš esot piekritis amatam lidostas valdē.

Jaunajā amatā Liepiņu cer iecelt jau piektdien. Matīss arī piebilda, ka šodien varētu sākt strādāt valde jau trīs cilvēku sastāvā.

Liepiņš līdz šim bija ilggadējais Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks un pēdējos gados vadījis lidsabiedrības „airBaltic” padomi. „Tieši viņa vadības laikā „airBaltic” veicis restrukturizāciju, samazinājis zaudējumus, uzlabojis darbība rādītājus,” skaidroja Matīss.

Savukārt pārējo valdes locekļu kandidatūras aizvien tiek saskaņotas ar drošības iestādēm. Iespējamo kandidātu vārdus ministrs gan nenosauca.

„Mēs zinām, ka pielaides saņemšana un ar šo saistītie jautājumi nevar tikt atrisināti trīs dienu laikā. Mēs nebijām gatavi tam, ka lidostas valde atkāpsies un nevarējām to prognozēt, līdz ar to nav mums cilvēku,” piebilda ministrs.

Iepriekš Andri Liepiņu kā iespējamo kandidātu uz jauno lidostas valdi minēja vairāki jomas pārzinātāji. Transporta nozares eksperts Tālis Linkaits viņu raksturoja kā profesionāli, taču piebilstot – būs vajadzīgs laiks, lai viņš saprastu visus darbus.

Jau ziņots, ka šonedēļ atlūgumus iesniedza līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks, valdes locekļi Olita Augustovska, Andis Damlics un Raimonds Rožkalns.

Īsi pēc tam Satiksmes ministrija paziņoja, ka jauno lidostas valdi cer atrast šīs nedēļas laikā. Valdes locekļu amatiem ministrija plāno atrast profesionāļus, kas nav saistīti ar politiskajām partijām.

Pēc tam, kad kārtējā lidostas valde pameta savus amatus, ministrija tikusi kritizēta par biežu valdes locekļu nomaiņu un necaurspīdīgu procedūru, izraugoties jaunus kandidātus šiem amatiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti