Par «Lido» īpašnieku kļūs Igaunijas uzņēmumu grupa «MM Grupp»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Konkurences padome (KP) 1. oktobrī pieņēmusi lēmumu atļaut apvienošanos, ar kuru Igaunijā reģistrēta sabiedrība "MM Grupp" iegūst izšķirošo ietekmi pār Igaunijā reģistrētu sabiedrību "Treeland", kam pieder uzņēmumi Latvijas AS "Lido" un Igaunijas "'Lido Eesti". KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

KP informēja, ka "MM Grupp" darbība Latvijā aptver plašu un savstarpēji atšķirīgu pakalpojumu loku. Latvijas teritorijā darbojas daudzi "MM Grupp" saistītie uzņēmumi, no kuriem nozīmīgākie ir SIA "Apotheka", SIA "Magnum Medical", SIA "Magnum Veterinaria", SIA "Leta", SIA "Apollo Kino", SIA "Pet City". Tostarp "MM Grupp" uzņēmumu grupā ietilpstošās sabiedrības sniedz arī ēdināšanas pakalpojumus – uzņēmumu grupā ietilpst tādas ēdināšanas vietas kā restorāni "KFC", "Vapiano" un bārs "O'LEARYS".  

Savukārt "Lido" sniedz kafejnīcu, bāru, restorānu un ēdināšanas pakalpojumus, nodrošinot arī ēdienu piegādi, banketu apkalpošanu. Uzņēmums veic arī pārtikas produktu, tostarp gaļas izstrādājumu, kvasa, alus u.c. produktu izplatīšanu vairumtirdzniecībā lielveikaliem un mazumtirdzniecību – tam pieder gaļas ražotne, kulinārijas un konditorejas cehi. "Lido" ēdināšanas vietas atrodas lielākajā daļā tirdzniecības centru Rīgā, bet vairākas ēdināšanas un tirdzniecības vietas atrodas arī ārpus tirdzniecības centriem.

Tādējādi apvienošanās rezultātā ietekmētie tirgi ir ikdienas ēdināšanas pakalpojuma sniegšana atklāta tipa ēdināšanas iestādēs tirgus Rīgas teritorijā, kā arī telpu nomas pakalpojumu tirgus ēdināšanas zonā tirdzniecības centros Rīgā.

Izvērtējot tirgus dalībnieku sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secinājusi, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

KONTEKSTS:

"Lido" pieder 20 restorānu Latvijā un Igaunijā, kā arī deviņi veikali Latvijā. 2019. gadā ēdināšanas uzņēmuma AS "Lido" grupa strādāja ar 56,123 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 4,4% vairāk nekā gadu iepriekš. Kompānija "Lido" reģistrēta 1991. gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,292 miljoni eiro. Koncernu veido meitassabiedrības SIA "Lido Domina", SIA "Lido nekustamie īpašumi", Igaunijā reģistrētie uzņēmumi "Lido Eesti", "Lido Mustamae" un "Odil Eesti", kā arī Vācijā reģistrētā kompānija "Kirsons".

Holdinga "MM Grupp" akciju kontrolpaketes īpašnieks ir Igaunijas uzņēmējs Marguss Linnamē, viens no bagātākajiem cilvēkiem Igaunijā. “MM Grupp” peļņa pagājušogad bija 302 miljoni eiro, vēstīja Igaunijas sabiedrisko mediju portāls ERR.ee. “MM Grupp” koncernā ietilpst gandrīz 150 uzņēmumu ar 3700 darbinieku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti