Par «Latvijas Piena» lielāko īpašnieku kļūst kooperatīvs «Latraps»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lauksaimniecības kooperatīvā sabiedrība “Latraps” iegādājies maksātnespējīgās piensaimnieku kooperatīvam “Trikāta” piederošās 53,66% kapitāldaļas, tādējādi kļūstot par vadošo piena pārstrādes uzņēmuma SIA “Latvijas Piens” dalībnieku ar 73,28% kapitāldaļu. 

Pārējiem līdzšinējiem īpašniekiem piensaimnieku kooperatīvam “Dzēse” pieder 20,84% un Vidzemes graudkopības kooperatīvam “VAKS” 5,88% kapitāldaļu.  

“Latraps” informēja, ka trešdien, 30.martā, noslēgts līgums par “Latvijas Piens” kapitāldaļu un prasījuma tiesību pret uzņēmumu pārdošanu par 512 tūkstošiem eiro.

„Latraps” ģenerāldirektors Edgars Ruža pauž apņēmību turpināt investēt uzņēmuma attīstībā: “Pēdējo 12 mēnešu laikā uzņēmuma SIA „Latvijas Piens” vadība ir spējusi reorganizēt darbību, fokusējoties uz siera ražošanu un guvusi pirmos panākumus eksporta tirgos. Taču krīze piena nozarē, kas saistīta gan ar Krievijas embargo, gan Eiropas piena ražošanas kvotu sistēmas atcelšanu, gan globālo piena produktu pārprodukciju, diemžēl, nav beigusies. Mēs ticam SIA “Latvijas Piena” tālākas izaugsmes potenciālam, bet apzināmies, ka ceļš būs sarežģīts un ar daudziem izaicinājumiem.“

“Latraps” dalība uzņēmumā ir apliecinājums, ka graudkopības un piena nozare var saliedēties smagu krīžu risināšanai, uzskata cita “Latvijas piena” līdzīpašnieka “Dzēse” valdes priekšsēdētājs Māris Petrēvics. “Globālā krīze, kas ieilgusi, neļauj rast līdzekļus piena kooperatīva iekšienē, tāpēc piensaimnieku vārdā esmu pateicīgs, ka investīciju problēmas risināšanu ir uzņēmies kooperatīvs “Latraps”, kas faktiski nozīmē, ka mums būs sava piena pārstrādes rūpnīca,” norāda Petrēvics.

Gandarījumu par "Latraps" lēmumu pauž arī “Latvijas  Piens” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra: "Tieši pateicoties “Latraps” palīdzībai piena iepirkumu nodrošināšanā, kopš pagājušā gada novembra “Latvijas Piens” ir izdevies dubultot siera ražošanas apjomu." Tajā pašā laikā viņa atzīst, ka attīstības iespējas uzņēmumam ir tieši atkarīgas no tā dalībnieku atbalsta un investīcijām, jo nepieciešami resursi citu valstu sertifikācijas nodrošināšanai, jaunu produktu izstrādei un eksporta tirgu apgūšanai. 

Jau ziņots, ka valdība pērn jūlija beigās nolēma piešķirt valsts galvotā kredīta pamatsummas maksājuma atlikšanu uz pusgadu uzņēmumam "Latvijas piens". Neatmaksātais valsts galvotā aizdevuma apmērs tobrīd bija pieci miljoni eiro. 

Lūgumu par kredīta pamatsummas maksājuma pagarināšanu Valsts kasei un valdībai iepriekš izteica "Latvijas piens", kuram tostarp bija grūtības samaksāt par piegādāto pienu kooperatīvam "Trikāta KS", kas nolēma pārdot tam piederošās "Latvijas piena" kapitāldaļas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti