Par labu «Revertai» no Kargina un Krasovicka piedzen vairākus miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien apmierināja AS "Reverta" prasību pret kādreizējiem "Parex bankas" īpašniekiem un valdes locekļiem Valēriju Karginu un Viktoru Krasovicki, no abiem piedzenot vairākus miljonus eiro par bankai neatmaksātajiem kredītiem.

No Kargina tika piedzīta pamata parāda summa vairāk nekā divu miljonu eiro apmērā, kā arī nokavējuma procenti vairāk nekā 300 000 eiro apmērā. Savukārt no Krasovicka par labu "Reverta" tika piedzīta pamata parāda summa teju 600 000 eiro apmērā.

Kargina un Krasovicka pretprasība tika noraidīta. Atbildētāju pārstāvis Uģis Grūbe norādīja, ka ir jāiepazīstas ar motivētu spriedumu, un tad tiks lemts par pārsūdzību. "Revertas" pārstāvis uz sprieduma pasludināšanu nebija ieradies.

Pilns tiesas spriedums būs pieejams 5.februārī, un to varēs pārsūdzēt 20 dienu laikā.

Kā ziņots, konkrētajā lietā parāds ir izveidojies, neatmaksājot bankā ņemtos kredītus. "Reverta" pērn iesniedza prasības precizējumus saistībā ar procentu pieaugumu. Tādējādi šajā izdalītajā parāda piedziņas tiesas lietā "Revertas" prasības kopējais apmērs ir 4 156 609 eiro (apmēram 2 921 281 lats) pret Karginu un 1 617 337 dolāri - aptuveni 808 668 lati (1 150 631 eiro) - pret Krasovicki, kas kopā ir aptuveni 3,7 miljoni latu (5,3 miljoni eiro).

Arī bijušie akcionāri papildināja savas jau iesniegtās pretprasības.

Kā ziņots, 2012.gadā apgabaltiesa "Revertas" prasību pret Karginu un Krasovicki sadalīja trīs tiesvedībās. No pamata procesa atsevišķā tiesvedībā tika izdalīta viena lieta par zaudējumu atlīdzināšanu atbilstoši ieguldījuma līgumam, kas savulaik tika slēgts starp akcionāriem un valsti par akciju atsavināšanu, un otra lieta par jau minēto parāda piedziņu, kas izveidojies saistībā ar neatmaksātiem kredītiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti