Par iespēju veidot Latvijas paviljonu «Expo Milano» cīnīsies divi pretendenti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmdien Ekonomikas ministrijā nosauca tās divas radošās kompānijas, starp kurām turpināsies cīņa par iespēju veidot Latvijas paviljonu starptautiskajā izstādē "Expo Milano". Konkursa žūrija divus labākos izvēlējās no desmit piedāvājumiem, kuros radošās komandas īstenojušas Latvijas paviljona moto "Dzīvības drava".

Starptautiskajā izstādē "Expo Milano", kas apmeklētājiem durvis vērs 2015. gada maijā, notiks Itālijas pilsētā Milānā. Latvijas ekspozīcija būs veltīta medus un biškopības tēmai un mūsu valsts paviljona moto būs "Dzīvības drava". Projekta kopējās izmaksas būs aptuveni četri miljoni latu.

Šobrīd noteikti divi metu konkursa līderi. Arhitektu biroja “Made arhitekti” apvienībā ar SIA “Pozitivus event” un citām radošām personām Latvijas paviljonu “Expo” izstādē redz kā grandiozu ozolu ar kuplu lapotni, kur ieplānotas telpas un dažādi kultūras pasākumi.

Otro labāko piedāvājumu veidojuši pieredzējušie “Sarma un Norde arhitekti” sadarbībā ar sabiedrisko attiecību aģentūrām un citiem sadarbības partneriem. Viņu piedāvājumam dots nosaukums “Četri gadalaiki”, un iecerētā būve ir salīdzinoši lakoniska, taču emocijas cilvēkos radīšot papildus elementi.

Kurš no šiem piedāvājumiem tiks īstenots Milānā, kvalifikācijas pārbaudēs un sarunās Ekonomikas ministrija sola noskaidrot līdz šā gada beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti