Rīta Panorāma

Springstīns pārdevis savas dziesmas par pus miljardu dolāriem

Rīta Panorāma

"Cirque du Soleil" uzstājas ASV ar Ziemassvētku šovu

Intervija ar LIAA direktoru Kasparu Rožkalnu

Par gada visjaudīgāko eksportētāju atzīst pārtikas ražošanas uzņēmumu «Karavela»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2021" par visjaudīgāko eksportētāju atzīts zivju konservu un konservu ražošanas uzņēmumu SIA "Karavela", pavēstīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

Tajā informē, ka balvas pasniegtas četrās nominācijās - "Eksportspējīgākais komersants", "Eksporta jaunpienācējs", "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts" un "Uz zināšanām balstīta inovācija".

Konkursa patrons - Valsts prezidents Egils Levits - pasniedza arī speciālbalvu nominācijā "Eksporta čempions". Par uzvarētāju šajā nominācijā atzīts ražošanas uzņēmums "Karavela", kurš gada laikā spējis kāpināt eksporta apjomu par 28% un attīstījis inovatīvu produktu līniju vegānos konservus "Fish peas". "Karavela" savu produkciju pašreiz eksportē uz 46 valstīm

Balvu "Inovāciju čempions" saņēma mobilo sakaru operators SIA "Latvijas mobilais telefons", kas pēdējā gada laikā veicis nozīmīgus ieguldījumus inovāciju attīstībā viedās mobilitātes un citās nozarēs.

Par eksportspējīgāko komersantu lielo un vidējo komercsabiedrību grupā atzīts audio risinājumu uzņēmums SIA "Sonarworks", kuram izdevies gada laikā audzēt eksporta apjomu par 40%. Mazo komersantu grupā šajā nominācijā uzvarēja uzņēmums SIA "Felici", kurš pazīstams ar zīmolu "Muesli Graci".

Eksporta jaunpienācēju kategorijā uzvarēja videospēļu aprīkojuma ražotājs SIA "Azeron", bet nominācijā "Uz zināšanām balstīta inovācija" visaugstāko novērtējumu saņēma uzņēmums SIA "Lightspace technologies", kurš izstrādājis unikālas papildinātās realitātes brilles.

Savukārt par eksportspējīgāko jauno tūrisma produktu komersantu grupā konkursa žūrija nominēja uzņēmumu SIA "Ragnar distribution", kurš attīstījis luksus glempingu tipa viesnīcu ķēdi, bet eksportspējīgāko tūrisma produktu biedrību, nodibinājumu, plānošanas reģionu vai pašvaldības iestāžu grupā balvu saņēma Krāslavas amatniecības centrs.

Speciālbalvu "Drošs eksportētājs" no "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" saņēma pārtikas ražotājs AS "Balticovo", bet "Uzlecošās zvaigznes" titulu eksportētāju asociācija piešķīra koplietošanas transportlīdzekļu programmaparatūras izstrādātājiem uzņēmumam SIA "Atom tech", kurš savu pakalpojumu jau šobrīd sniedz 25 pasaules valstīs.

Konkursa norises laikā Latvijas eksportētāju asociācija "Red Jackets" prezentēja arī jaunākos "Eksporta barometra" datus, kuri aptver eksporta pienesumu tautsaimniecībā, eksportējošo uzņēmumu finanšu stāvokļa un produktivitātes novērtējumu.

"Eksporta barometra" novērtējumā tiek prognozēts, ka Latvijas eksportējošo uzņēmumu izaugsme turpināsies arī nākamajos gados un valsts nospraustais mērķis līdz 2027.gadam kāpināt eksporta apmēru līdz 27 miljardiem eiro ir sasniedzams. "Eksporta barometru" veido Latvijas Eksportētāju asociācija "The Red Jackets" sadarbībā ar "Lursoft", Latvijas Darba devēju konfederāciju, Ekonomikas ministriju, Latvijas Banku un "Zoomcharts".

"Raugoties uz priekšu, mums ir jārēķinās, ka nezināmo arī turpmāk būs daudz. Pandēmija vēl nav pārvarēta, un tās tālākā attīstība ir grūti paredzama. Pārmaiņas turpinās ienest globalizācijas procesi, tehnoloģiju attīstība, klimata izmaiņas un ar to saistītās ekonomikas balansa izmaiņas. Turpinās mainīties veids un paradumi, kā strādājam. Mainīsies zināšanas un kvalifikācijas, kas būs nepieciešamas," balvas pasniegšanas ceremonijā sacīja Levits.

Viņš uzskata, ka šis process ir sācies gan attiecībā uz digitālo transformāciju, gan pāreju uz ilgtspējīgu un "zaļu" saimniekošanu.

""Vilciens ir kustībā", un ir svarīgi, lai mūsu valsts, mūsu uzņēmumi un visa sabiedrība šajās pārmaiņās nepaliktu iepakaļ, bet būtu soli priekšā. Mums jābūt vilciena pirmajā vagonā, nevis jāmēģina ķert pēdējo. Tas būs iespējams, ja mēs ieguldīsim jomās, kas cels mūsu konkurētspēju nākotnē," pauda prezidents, īpaši izceļot zināšanas un talantus, "jo cilvēki ir mūsu sabiedrības, mūsu ekonomikas lielākā bagātība".

Šogad konkursā "Eksporta un inovācijas balva" tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits - 133, bet finālam tika izvirzīti 52 uzņēmumi.

Konkursu sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Latvijas eksportētāju asociāciju "Red Jackets" un "Altum" organizē LIAA.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti