Panorāma

Rīgas pils atjaunošana rit pēc plāna

Panorāma

Intervija ar LR ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru

Valdība nevienojas par "Citadeles" pārdošanu

Par «Citadeles» iegādi interesējas Šeflers, «Norvik», «Rietumu Banka» un ASV fondi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valdība otrdien neakceptēja Privatizācijas aģentūras ziņojumu par valstij daļēji piederošās bankas “Citadele” pārdošanu. Aģentūras vadītājs skaidroja, ka ministri lūguši detalizētāku informāciju, kas tikšot sagādāta tuvāko nedēļu laikā.

Privatizācijas aģentūra atteicās nosaukt potenciālās summas, kādas investori gatavi maksāt par "Citadeli", vien norādot – apkopotie piedāvājumi ir valstij izdevīgi. „Tie ir tiešām kvalitatīvi piedāvājumi, salīdzinot ar līdzīgām situācijām citās valstīs, un atbilst pašreizējai situācijai banku tirgū,” norāda Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētājs Ansis Spridzāns.

Saskaņā ar LTV „Panorāma” rīcībā esošo neoficiālo informāciju, valstij piederošās "Citadeles" bankas pircēju vidū ir „Rietumu banka”, divi ASV fondi, no kuriem viens ir saistīts ar Latvijas uzņēmēju kapitālu, „Norvik” banka un krievu miljardieris, AS „Latvijas Balzams” pastarpināts īpašnieks Jurijs Šeflers.

Neoficiāli tiek minēts, ka nākamajai kārtai varētu tikt izraudzīti trīs pretendenti, bet šobrīd vislielākās izredzes bankas iegādē tiek minētas Šefleram, taču vienlaikus arī izskan šaubas par šāda darījuma drošumu. Ministru kabinetam sagatavotajā ziņojumā gan potenciālie pircēji norādīti tikai šifrēti.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma gan atzina, ka mutiski par potenciālajiem pircējiem informēti arī ministri, lai, paši sev nezinot, nenonāktu interešu konfliktā. Pēc šīs informācijas no jautājuma skatīšanas atkāpusies tikai premjerministre Laimdota Straujuma, iespējams, tādēļ, ka viņas dēls Ģirts ir korporatīvo klientu apkalpošanas pārvaldes vadītājs vienā no potenciālajiem pircējiem – „Norvik” bankā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti