Par «Augstsprieguma tīkla» valsts kapitāla daļu turētāju kļūst Klimata un enerģētikas ministrija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ministru kabinets sēdē otrdien, 14. februārī, lēma par AS "Augstsprieguma tīkls" kapitāla daļu turētāju noteikt Klimata un enerģētikas ministriju (KEM), informēja klimata un enerģētikas ministra stratēģiskās komunikācijas padomniece Beate Barkāne.

Tādējādi tiek veicināta Klimata un enerģētikas ministrijas – enerģētikas politikas veidotāju – līdzdalība pārvades sistēmas operatoru "Augstsprieguma tīkls" un AS "Conexus Baltic Grid" attīstībā. Šī iesaiste ir būtisks enerģētiskās drošības priekšnoteikums, norādīja ministrijā.

Līdz šim "Augstsprieguma tīkla" kapitāla daļu turētājs bija Finanšu ministrija.

"Augstsprieguma tīkls" ir Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina nepārtrauktu un drošu elektroenerģijas pārvadi visā Latvijā. "Augstsprieguma tīkls" ir "Conexus Baltic Grid" kapitāla daļu 68,47% turētāja, norādīja KEM.

Jau ziņots, ka ar 2023. gada 1. janvāri darbu ir uzsākusi KEM, kas tapusi, reorganizējot Ekonomikas ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Funkcijas, kas saistītas ar enerģētikas politikas jomu un klimata politikas jomu, pilda KEM.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti