Par 1,2 miljoniem eiro pārdos bijušo prokuratūras ēku Dzirnavu ielā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valsts AS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) rīkotajā bijušās prokuratūras ēkas izsolē viens no zemes īpašniekiem, fiziska persona, pieteikusi savas pirmpirkuma tiesības, iemaksājot nodrošinājuma naudu 120 tūkstošu eiro apmērā. Ēkas, Dzirnavu ielā 113, Rīgā, pārdošanas cena ir 1,2 miljoni eiro.

Darījums tiks noslēgts 2022. gada sākumā.

No 2009. līdz 2021. gada rudenim ēku Dzirnavu ielā 113, Rīgā, izmantoja prokuratūras vajadzībām. Šī gada oktobrī prokuratūra pārcēlās uz Aspazijas bulvāri 7. Jaunajā ēkā turpmāk ir apvienoti darbinieki no piecām dažādām adresēm Rīgā.

2021. gada pavasarī tika pieņemts lēmums pārdot ēku, jo tā vairs nav nepieciešama publiskā sektora funkciju nodrošināšanai.

Saskaņā ar VNĪ stratēģiju uzņēmums, sadarbojoties ar resoriem un to padotības iestādēm, lemj par īpašumu nepieciešamību valsts pārvaldes funkciju veikšanai. Ja īpašums tiek atzīts par piemērotu valsts pārvaldei, izvērtējot visus riskus un ieguvumus, tas tiek pielāgots konkrētas iestādes vajadzībām. Bet, ja netiek atzīts par nepieciešamu, tas tiek virzīts atsavināšanai publiskās izsoles ceļā, iegūtos līdzekļus novirzot valstij nepieciešamo īpašumu sakārtošanā vai nododot to citiem valdītājiem (piemēram, pašvaldībām), dodot iespēju to jaunai attīstībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti