Eiro fokusā

Vai krīze maina cilvēku finanšu paradumus?

Eiro fokusā

Liepājā turpina attīstīties Dūņu ielas industriālā teritorija

Attālināts darbs un tirdzniecība internetā: uzņēmumi var apgūt jaunas zināšanas

Pandēmijas laikā arī uzņēmēji izglītojas attālināti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Covid-19 pandēmijas laiks ir pārmaiņu laiks arī daudzos uzņēmumos, jo daudzi no tiem sāka strādāt attālināti un preces tirgot internetā. Zināšanas par to, kā pārkārtot savu ražošanu, uzņēmēji var iegūt attālināti.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK) apvienojušies 3000 uzņēmēju. Viens no biedrības mērķiem ir uzņēmēju izglītošana. LTRK apmācību daļas direktore Baiba Grēda pastāstīja, ka katru gadu notiek ap 200 izglītojoši semināri gan Rīgā, gan reģionos. Šobrīd semināri notiek tiešsaistē, uz vietas lekcijas klausās ap 20 dalībnieki. Visaktuālākās ir digitālās tēmas.

"Kā pārveidot mājaslapu, kā caur mājaslapu uzrunāt potenciālo klientu. Kā strādāt ar sociālajiem tīkliem, kā veidot interneta veikalu. Tā kā darbs notiek attālināti – kā to organizēt gan no darbinieku un vadības puses, gan grāmatvedības un juridiskās puses. Viss šis laiks prasa zināmu pāreju no vienas sistēmas uz otru. Aicinām labus speciālistus ne tikai no akadēmiskās pasaules, bet arī uzņēmumus, kas dalās pieredzē, veiksmēs un neveiksmēs. Mēs izveidojām LTRK telpās speciālu studiju, filmējam mūsu pasniedzējus, un linkam var pieslēgties "YouTube". Ar lektoriem no ārvalstīm strādājam caur "Zoom". Mācības notiek neklātienē, bet 20 dalībnieki piedalās klātienē," pastāstīja Grēda.

Savukārt Latvijas Lauku konsultāciju centra (LLKC) Ekonomikas nodaļas vadītāja vietniece Linda Siliņa stāstīja, ka sadarbībā ar finanšu institūciju "Altum" zemnieki un lauku uzņēmēji var apgūt projektu rakstīšanas iemaņas un var attālināti apgūt arī lauksaimniecības pamatus. 

"Šajā ļoti sarežģītajā periodā turpinām zemnieku izglītošanu – var attālināti apgūt gan lauksaimniecības, gan bioloģiskās lauksaimniecības pamatus, gan pieslēgties citiem aktuālajiem kursiem. Tai pašā laikā pie mums vēršas uzņēmēji, kam vajadzīga palīdzība ar konsultācijām. Mēs šobrīd strādājam ar "Altum" un palīdzam sagatavot finanšu pieteikumus. Populāra ir apgrozāmo līdzekļu programma gan īstermiņa apgrozāmiem līdzekļiem līdz 25 000 eiro, jo ir atviegloti nosacījumi ar līdzfinansējumu, gan arī lielākas saimniecības izmanto apgrozāmo līdzekļu kredītus, lai pirktu sēklas, minerālmēslus vai jaunus agregātus. Joprojām aktīvi notiek arī darbs ar zemes kreditēšanas programmu, kas ar "Altum" starpniecību ļauj nopirkt zemi," atklāja Siliņa.

Pagājušajā nedēļā jaunu apmācību ciklu tieši mazajiem uzņēmējiem uzsāka "Swedbank". Bankas Uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante stāsta, ka uzņēmēji internetā varēs noklausīties lekcijas par astoņām dažādām tēmām.

"Stāstām par izmaiņām klientu paradumos, domāšanā un rīcībā, prasmi pielāgoties un piemērotākiem risinājumiem uzņēmējdarbībā, par darbinieku komandas nozīmi un biznesa virzienu dažādošanu. Mēs gribam palīdzēt tieši mazā biznesa īpašniekiem. Katru nedēļu būs jaunas video lekcijas, kas tiks papildinātas ar praktiskiem materiāliem. Būs pašpārbaudes tests, tad video lekcija un satura kopsavilkums. Pirmā video lekcija bija pagājušajā nedēļā, un jau pirmajā dienā to noskatījās 4000 interesentu. Saturu nodrošina Komercizglītības centrs sadarbībā ar tādiem biznesa treneriem kā Baiba Zūzena, Miķelis Bendiks, Ivo Krievs un citi. Video ikviens var noskatīties jebkurā piemērotā laikā," norādīja Vīgante. 

"Swedbank" mācību programma ir pieejama ne tikai "Swedbank" klientiem, bet visiem interesentiem interneta vietnē businessnetwork.lv sadaļā “Pieredze” līdz pat 9. oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti