Panorāma

Izmeklē nelikumības policijas jauno formu iepirkumā

Panorāma

Aicina apspriest Brīvības pieminekļa izgaismošanas projektu

Pandēmijas laikā sāk jaunu biznesu

Pandēmijas laikā Agnese sāk fitnesa treneres biznesu Lielbritānijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jauna elpa un jaunas iespējas – tā par šo pandēmijas laiku saka Lielbritānijā dzīvojošā Agnese Blūma, četru bērnu mamma no Latvijas. Viņas bizness – fitnesa nodarbības – plaukst un zeļ, jo klientiem izīrē aprīkojumu un nodarbības vada attālināti.

Piejūras pilsētas Sautendonsī plašā pludmale atrodas vien 7 minūšu gājiena attālumā no Blūmu ģimenes mājas. Kamēr Agnese vada fitnesa nodarbības, tikmēr divus mazākos bērnus uzmana abas vecākās māsas vai tētis.

“Aiziet uz jūru, uz parku, uz pļavu, palaiž pūķi gaisā, paspēlē futbolu,” par bērnu nodarbēm stāsta Aivars Blūms.

Gan Agnese, gan Aivars daudzus gadus ir spēlējuši basketbolu. Visa ģimene sporto arī tagad, piedaloties labdarības skrējienos un citās sportiskās aktivitātēs. Tādēļ sava biznesa uzsākšana pirms pusotra gada tieši fitnesa jomā nebija nejaušība.

“Biju sagaidījusi jau savu ceturto bērniņu, dēliņu. Mēs bijām vienā no bērnu centriem šeit, netālu no mājas. Un viena sieviete, darbiniece,

man piedāvāja jaunajām māmiņām, kurām bērniņi ir līdz četriem gadiem, apmeklēt dažādus kursus. Un es piekritu – kā uzsākt savu biznesu šeit, Anglijā.

Bērniņu pieskata par brīvu, četru nedēļu kursi. Un aizgāju. Gāja nedēļa pēc nedēļas, un es sapratu, kas ir tas, ko es gribu darīt,” stāsta Agnese.

Agnese nolika eksāmenus un ieguva sertifikātus, lai vadītu treniņus, kas domāti nodarbībām ar īpašiem amortizējošajiem zābakiem kājās. Ražotāji apgalvo, ka ar tādiem tiek sadedzināts vairāk kaloriju, tie noderot arī rehabilitācijai un sportistu treniņiem.

Sākumā nepieciešams laiks, lai pie tādiem pierastu, tādēļ arī klientu sākumā nebija tik daudz, cik gribētos. Taču tagad, pandēmijas laikā, iet pat daudz labāk, jo zābaki klientiem tiek izīrēti, bet treniņi vadīti tiešsaistē.

“Man ir ļoti palīdzējusi mana ģimene, mans vīrs un mani bērni, kas saka – mamma, tu esi laba, tu vari to izdarīt. Un būtībā arī mana trenere, kas man ir Īrijā, ir ļoti mani atbalstījusi, arī sakot, ka manī ir potenciāls un ka sākums ir visiem grūts. Vienkārši es nebiju gatava tam, cik garš sākums var būt,” stāsta Agnese.

Lai arī apkārt latviešu ir ļoti maz, tomēr Blūmu ģimenē tiek runāts tikai latviski. “Tiklīdz nāk mājās no skolas - kad skola ir atvērta, mēs viņiem uzreiz sakām, ka jāpārslēdzas uz latviešu valodu. Un mums ir arī rados skolotāja, vecmāmiņa man ir skolotāja un visu mūžu ir bijusi, un arī viņa ir daudz ieguldījusi bērnos, mācot arī krievu valodu. Gan dziedot dziesmiņas, gan dzejolīšus rakstot,” stāsta Agnese.

Diemžēl šovasar bērniem var nesanākt aizbraukt uz Latviju pie vecvecākiem, kur vienmēr viņi tiek īpaši lutināti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti