Pandēmija nākusi par labu «Google», uzņēmums guvis rekordpeļņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

“Google” mātesuzņēmums “Alphabet” vēsta, ka gada pirmais ceturksnis uzņēmumam bijis ļoti ienesīgs, jo izdevies uzlabot ieņēmumu un peļņas rādītājus. Covid-19 pandēmijas laikā liela daļa sabiedriskās aktivitātes ir pārcēlusies uz mājām un interneta vidi, tādēļ cilvēki arvien vairāk izmanto dažādus “Google” koncerna pakalpojumus.

“Alphabet” ieņēmumi gada pirmajā ceturksnī bijuši 55,3 miljardi dolāru. Lauvas tiesu ieņēmumu nodrošināja “Google” meklētājs, kas ar reklāmām savācis 31,9 miljardus dolāru, savukārt koncernā ietilpstošā “YouTube” ieņēmumi bija 6 miljardi dolāru.

“Aizvadītā gada laikā cilvēki izmantojuši “Google Search” un daudzos interneta pakalpojumus, lai iegūtu informāciju, sazinātos ar citiem un izklaidētos.

Mēs turpināsim piedāvāt uzticamus pakalpojumus, lai palīdzētu cilvēkiem visā pasaulē,” vēsta “Alphabet” izpilddirektors Sundars Pičai.

Tiesa gan, daudzviet rietumvalstīs izskan bažas, ka “Google”, “Facebook”, “Amazon” un citi interneta milži ieguvuši pārāk lielu ietekmi, tādēļ valstu valdībām vajadzētu iejaukties ar stingrākiem kontroles pasākumiem, lai aizsargātu patērētāju intereses.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti