Palielinās Latvijas eksporta un importa apmēri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Septembrī, salīdzinājumā ar augustu preču eksporta vērtība, palielinājās par 9,8% un importa vērtība pieauga par 3,7%, portālu lsm.lv informē Centrālā Statistikas pārvalde. Jo īpaši esot izceļams graudaugu kultūru eksports uz Irānu.

Pārvalde uzsver, ka augu valsts produktu eksports septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 27,9 miljonu latu jeb 39,7 miljonu eiro apmērā. Visvairāk augu valsts produktu eksportu ietekmēja kviešu, kviešu un rudzu maisījuma eksporta pieaugums, kas bijis galvenokārt uz Irānu, Saūda Arābiju un Zviedriju.

Tāpat eksportā septembrī, salīdzinot ar augustu, ir palielinājies minerālproduktu, parasto metālu un to izstrādājumu, ķīmiskās rūpniecības un tās saskarnozaru ražojumu un mehānismu, ierīču un elektroiekārtu eksports.

Savukārt importa ziņā septembrī, salīdzinot ar augustu, pieauga minerālproduktu, satiksmes līdzekļu un to aprīkojuma, mehānismu, ierīču un elektroiekārtu, kā arī augu valsts produktu imports.

Visvairāk Latvija savas preces septembrī ir eksportējusi uz ES 70,4% apmērā. Jau mazāk – 15,5% apmērā bijis eksports uz NVS. Toties svarīgākie eksporta partneri bija Lietuva uz kuru vestas preces 18,4% apjomā no eksporta kopapjoma. Daudz eksportēts arī uz Igauniju – 12,2%, Krieviju – 11%, Vāciju – 7% un Poliju – 6,3%.

Toties nozīmīgākā Latvijas importa daļa ir no ES – 82,5%. Jau ievērojami mazāks imports bijis no NVS valstīm 8,8% apjomā. Svarīgākie importa partneri bija Lietuva – 22,9% no importa kopapjoma – Vācija – 11%, Polija – 9,9%, Igaunija – 8,1% un Krievija – 6,2%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti