Palēninās Eirozonas valstu ekonomiskā izaugsme

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Eirozonas valstu iekšzemes kopprodukts šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, palielinājies par 1,1%. Pieaugums ir par procenta desmitdaļu mazāks nekā iepriekšējā ceturksnī.  

Eiropas Savienības statistikas departamenta “Eurostat” sākotnējie dati arī liecina, ka visas savienības ekonomika otrajā ceturksnī palielinājās par 1,3% jeb par 0,3 procentiem mazāk nekā iepriekšējos trijos mēnešos.

Ekonomikas attīstība palēninājusies arī ekonomiski spēcīgajās bloka dalībvalstīs, tostarp Francijā. Tās iekšzemes kopprodukts šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējiem trīs mēnešiem, palielinājies tikai par 0,2% jeb par procenta desmitdaļu mazāk nekā iepriekš.

Savukārt patērētāju pārliecības indekss Vācijā samazinājies līdz 9,7%, un kritums konstatēts jau trīs mēnešus pēc kārtas.

Ekonomisti norāda, ka tirdzniecības nesaskaņas ar ASV, sarunas par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības un globālās ekonomikas izaugsmes palēnināšanās turpina veicināt bažas par ekonomikas recesiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti