Pagarina termiņu saistošā piedāvājuma iesniegšanai «Citadeles» potenciālajam pircējam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valdība otrdien pagarināja termiņu saistošā piedāvājuma iesniegšanai bankas "Citadele" potenciālajam pircējam, pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība").

Termiņš pagarināts no 25.augusta līdz 5.septembrim.

"Šodien nolēmām pagarināt termiņu, jo lūdza investors. (..) Manuprāt, desmit dienas ir normāls termiņš, lai varētu vajadzīgo pagūt," teica premjere.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma", atsaucoties uz tā rīcībā esošo neoficiālo informāciju, iepriekš vēstīja, ka valdība piedāvājusi ASV fondam "Ripplewood Holdings" iegādāties banku "Citadele" par 113 miljoniem eiro.

Raidījums ziņoja, ka valdības ministri 29.jūlijā vienojušies radīt ekskluzīvu izņēmumu vienam pretendentam saistībā ar bankas "Citadele" pārdošanu - ASV fondam "Ripplewood Holdings" mēneša laikā jāpieņem lēmums, vai tas vēlas iegādāties banku.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka banka "Citadele" dibināta 2010.gada 30.jūnijā, bet patstāvīgu darbību sāka 2010.gada 1.augustā, kad beidzās "Parex bankas" operacionālās sadalīšanas process. Valdība 2010.gada martā pieņēma lēmumu par "Parex bankas" restrukturizācijas modeli, nodalot daļu aktīvu jaunā bankā. Atbilstoši restrukturizācijas modelim no "Parex bankas" tika izdalīta daļa aktīvu un izveidota jauna banka – "Citadele", bet "Parex banka" sāka darbību kā risinājumu banka, vienlaicīgi pārtraucot sniegt klasiskos banku pakalpojumus.

Atbilstoši iepriekš valdībā apstiprinātajam restrukturizācijas plānam bankas "Citadele" pārdošanas galīgais termiņš ir 2014.gada beigas.

Bankas "Citadele" 75% akciju pieder Latvijas valstij Privatizācijas aģentūras personā, bet 25% un vienas akcijas īpašniece ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka. Pēc aktīvu apmēra banka " Citadele" marta beigās bija septītā lielākā banka Latvijā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti