Pagarina attālinātu slimības lapu izsniegšanu cilvēkiem ar elpceļu saslimšanas pazīmēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Līdz gada beigām plānots saglabāt esošo darbnespējas lapu izsniegšanas kārtību Covid-19 kontaktpersonām un iedzīvotājiem ar augšējo elpceļu infekcijas saslimšanas pazīmēm, lēma valdībā.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā joprojām pastāvošos riskus Covid-19 infekcijas izplatībai, informēja Veselības ministrija.

Lēmums paredz, ka darbnespējas lapu ārsts var izsniegt attālināti:

  • no pirmās saslimšanas dienas gadījumos, kad bērnam vai pieaugušajam parādījušās augšējo elpceļu saslimšanas pazīmes.

Šādā gadījumā darbnespējas lapa tiek izsniegta līdz trīs dienām un ārstējošais ārsts lemj par nepieciešamību veikt Covid-19 testu un tālāko ārstēšanās procesu;

  • Covid-19 inficēto cilvēku kontaktpersonas, pamatojoties uz Slimību profilakses kontroles centra epidemiologa sniegto informāciju.

Veselības ministrijas vērtējumā šāda kārtība novērš potenciālo Covid-19 vīrusa izplatību jau agrīnā stadijā, kad cilvēkam ir parādījušies simptomi, taču vēl nav noteikta inficēšanās ar Covid-19.

KONTEKSTS:

Ņemot vērā Covid-19 izplatības mazināšanos, 1. jūnijā valdība vienojās, ka darbu varēs atsākt lielie tirdzniecības centri un kultūras iestādes, tostarp muzeji. Jau iepriekš lemts, ka var notikt izlaidumi un vasaras nometnes. Vēl ir arī atvieglojumi tiem, kuri ir izslimojuši Covid-19 vai arī potējušies pret to, – no 1. jūnija var sniegt un saņemt individuālus pakalpojumus, kā arī no 15. jūnija varēs apmeklēt kultūras pasākumus. Tāpat Covid-19 sertifikātu saņēmušie cilvēki no 15. jūnija varēs apmeklēt restorānus arī iekštelpās un aizvadīt gan individuālus, gan grupu sporta treniņus telpās

Samazinoties 14 dienu kumulatīvajam gadījumu skaitam uz 100 000 iedzīvotāju zem 100 gadījumu atzīmes, 23. jūnijā mīkstināti pulcēšanās ierobežojumi un minimālās platības prasības uz vienu veikala vai pakalpojumu sniegšanas vietas klientu. Tāpat 2021. gada jūnijā cilvēkiem ar Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu tiek atcelti visi pulcēšanās ierobežojumi, bet tie saglabājas cilvēkiem ar negatīvu Covid-19 testu un pārējiem cilvēkiem, kuri nav ne potējušies, ne pārslimojuši. Ja saslimstība pieaugs līdz vismaz 120 kumulatīvo gadījumu atzīmes, nāksies atgriezties pie līdzšinējiem ierobežojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti