Pagājušā gada veiksmīgākais investīciju projekts - bezpilota vadāmie lidaparāti «airDog»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijā 2015.gadā īstenotais veiksmīgākais investīciju projekts ir bezpilota vadāmo lidaparātu ražošanas projekts "airDog", kas izpelnījies plašu investoru interesi gan Latvijā, gan ārvalstīs - tā secinājuši uzņēmējdarbības un investīciju eksperti, kuri nesen svinīgā ceremonijā arī godināja pērnā gada veiksmīgākos investīciju projektus.

Bezpilota lidaparātu ražotāju "airDog" nopelnītā ekspertu un sabiedrības atzinība, ņemot vērā uzņēmuma spēju radīt produktu, kas piesaistījis plašu uzmanību arī ārvalstīs, nav liels pārsteigums. Tomēr kopumā pagājušā gada veiksmīgo investoru godināšanas ceremonija ir labs atgādinājums tam, ka Latvijas sabiedrība nereti nepietiekami novērtē gan investoru radītās idejas, gan ieguldījumu sabiedrības labklājībā, jo būtiska daļa no godinātajiem investoriem līdz šim piesaistījuši visai nelielu sabiedrības uzmanību.

Stāsta ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola: "Kad mēs runājam par investīcijām, prātā nāk statistika, skaitļu plūsmas un vēl tādi rādītāji, bet šis pasākums ir par cilvēkiem, kas stāv aiz šīs statistikas un cipariem. Un arī man nāk prātā stāsts par sēklu un dārznieku, kurš iesēj sēkliņu, rūpīgi to lēja un gaidīja, kad no tās izaugs kāds augs, ko varēs novērtēt. Lēja, lēja, un tā arī nesaprata, neko neieraudzīja. Ja vien viņš būtu acis pacēlis un pagriezies, būtu ieraudzījis, ka viņam aiz muguras izaudzis liels, skaists kupls koks ar bagātīgiem augļiem."

Kā pagājušā gada veiksmīgākais investors projektam ar pozitīvāko ietekmi uz apkārtējo vidi godināts uzņēmējs Armands Garkāns par ieguldījumu vēja enerģijas attīstības projektā "Genuine Wind". Uzņēmējs ar mazliet ironiskiem vārdiem atgādināja, ka sabiedrībai ir svarīgi inovācijas atbalstīt ne tikai morāli un kā vērotājiem no malas, bet nopietni apsvērt iespēju piedalīties tajās arī ar savu finansiālo atbalstu.

"Zināju, ka "Pietiek.com" izraks jautājumu par skaidrās naudas uzkrājumiem, un nav vērts turēt zeķē, jāliek lietā. Godīgi sakot, tas ir attaisnojies, paši redzat, kas notiek. Visiem skaidrās naudas uzkrājējiem, man ir aicinājums viņiem, kam ir šī skaidrā nauda uzkrāta, - neturēt zeķē, bet gan kļūt par investoriem un ieguldīt atpakaļ Latvijas ekonomikā," pauž Armands Garkāns.

Savukārt uzņēmējs Uldis Salzirnis, kurš godināts par investīcijām smaržu automātu izstrādē projektā "Perfume Wending", uzsver, ka atbalsts investīcijām ir ne tikai materiāls un zināšanu ieguldījums ne tikai konkrētā uzņēmumā, bet arī ieguldījums paša investora un pārējās sabiedrības zināšanās un kompetencē.

"Patiesībā ir tā, ka es ar šo projektu ieinvestēju ne tikai uzņēmumā, bet patiesībā ieinvestēju arī pats savās zināšanās, ieinvestēju savā pārliecībā. Un šī investīcija nav tikai naudas izteiksme, tas ir daudz kas vairāk," norāda Uldis Salzirnis.

Starp veiksmīgākajiem pagājušā gada investīciju projektiem kā investīcija ar vislielāko nākotnes potenciālu godināts projekts "Jobbatical", kas paredzēts darba devēju un darba ņēmēju sadarbības organizēšanai, bet par nozīmīgāko investoru atbalstītāju atzīta Attīstības finanšu institūcija "Altum".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti