Pagaidām atsakās no kritizētās ieceres par auto reģistrācijas nodokli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valdība nolēma tomēr nevirzīt izskatīšanai Saeimā ieceri par jaunu reģistrācijas nodokli Latvijā ievestajiem vismaz piecus gadus veciem transportlīdzekļiem, taču atbildīgās ministrijas strādās pie risinājuma, kā samazināt vecu un videi nedraudzīgu automašīnu pieplūdumu Latvijā.

Atbilstoši koalīcijas lēmumam, Satiksmes ministrija piektdien, 9. oktobrī, informēja valdību, ka iecere par lietotu auto reģistrācijas nodokli tiks atsaukta.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") iepriekš uzdevis Satiksmes ministrijas (SM) virzītos grozījumus likumā, kas paredzēja ar transportlīdzekļa reģistrācijas nodokli aplikt vieglos automobiļus, kuri ir vecāki par pieciem gadiem un pēc ievešanas no ārvalstīm tiek reģistrēti Latvijā.

Kariņš valdības sēdē norādīja, ka pašreiz šo ieceri nevirzīs kopā ar budžeta paketi, bet Satiksmes ministrijai kopā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Finanšu ministriju būs jāpārstrādā piedāvātais auto reģistrācijas nodoklis un jāpiedāvā jauns risinājums, lai ierobežotu vecu, videi nedraudzīgu auto pieplūdi Latvijā, bet ieviestu kādu kompensācijas mehānismu videi draudzīgāku auto izmantošanai.

To vajadzētu iedarbināt no nākamā gada jūlijā, pauda premjers.

KONTEKSTS:

Ar mērķi novērst vecu un videi nedraudzīgu vieglo automašīnu reģistrēšanu Latvijā, no 2021. gada 1. janvāra plānoja ieviest vieglo automobiļu reģistrācijas nodokli.

Kariņš iepriekš izteicies, ka nodoklis vajadzīgs, lai pasargātu Latviju no kļūšanas par Eiropas veco automašīnu izgāztuvi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti