Pabeigta Krievijas – Turcijas gāzes vada zemūdens posma būvniecība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pabeigta jaunā Krievijas – Turcijas gāzes vada “TurkStream” zemūdens posma būvniecība, kas ļaus transportēt Krievijas gāzi uz Eiropu.

Svinīgajā ceremonijā Turcijas pilsētā Stambulā piedalījās arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins: “Mēs piedalāmies patiešām ļoti svarīgā notikumā, kas uzskatāmi liecina par abu valstu savstarpēji izdevīgo partnerību. Mēs kopā varam īstenot vissarežģītākos un ambiciozākos projektus. Atgādināšu, ka vienošanās par “TurkStream” projektu tika parakstīta šeit, Stambulā, 2016. gada 10. oktobrī.”

Arī Turcijas prezidents pasākumā uzsvēra, ka pabeigts izšķirošais vēsturiskā projekta posms. 

Savukārt gāzes vada būvnieki informēja, ka divi apmēram 930 kilometrus garie cauruļvadi novietoti apmēram divu kilometru dziļumā uz Melnās jūras grunts.

Projekts pilnībā tiks pabeigts jau nākamajā gadā, un ar tā palīdzību uz Turciju un tālāk uz Eiropas valstīm gadā varēs transportēt apmēram 31 miljardu kubikmetrus gāzes.

Eksperti arī uzsver, ka strīdi par situāciju Sīrijā, kā arī Krievijas iznīcinātāja notriekšana Sīrija pierobežā 2015. gadā nav būtiski ietekmējusi abu valstu ekonomisko sadarbību. Turcija arī varētu iepirkt Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmu, un tas rada nopietnas bažas citās NATO dalībvalstīs. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti