Rīta Panorāma

Miris pēdējais bijušās PSRS līderis Gorbačovs

Rīta Panorāma

Topošie zemessargi mācībās: Grūti, bet izturēsim

Pabeigta Igaunijas gāzes termināļa būvniecības pirmā kārta

Pabeigta Igaunijas gāzes termināļa būvniecības pirmā kārta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Igaunijā pabeigta Paldisku sašķidrinātās gāzes termināļa celtniecības pirmā kārta, kravas piestātnes galvenā platforma. Tas nākotnē palīdzēs ierobežot vai pilnībā atteikties no Krievijas gāzes importa.

Igaunijas nacionālās raidorganizācijas interneta vietne informē, ka līdz šim brīdim iekraušanas piestātnes bāzes platformā paveikti 80% plānoto darbu. Taču vēl jāpalielina tās platība, kā arī jāveic nostiprināšana ar pāļiem. Būvniecība noritot saskaņā ar plānu, un to plānots pabeigt šā gada 30. novembrī.

Tomēr aktuāls ir jautājums par sašķidrinātās dabasgāzes regazifikācijas kuģa ierašanos, jo līdzīgs projekts tiek īstenots arī līča otrā pusē – Somijā. Saskaņā ar noslēgto vienošanos kuģi sākotnēji pietauvos tajā valstī, kura pirmā pabeigs nepieciešamo infrastruktūru. Taču tas nav pats svarīgākais, jo projekta mērķis ir apkalpot gan Somiju un Igauniju, gan pārējās Baltijas valstis.

Igaunijas Ekonomikas un komunikāciju ministrijas pārstāvji uzsvēra, ka gāzes patērētājiem vissvarīgākais ir tas, ka kuģis ir ceļā. Tas ieradīsies reģionā un vienlīdzīgi atrisinās gāzes piegāžu drošības problēmu, kas nomoka Eiropu un Baltijas reģionu, neatkarīgi no tā, kurā piekrastē to darbinās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti