Rīta Panorāma

Telefonintervija ar "No sirds Latvijai" līderi Ingunu Sudrabu

Rīta Panorāma

Intervija ar valsts prezidentu Andri Bērziņu

Telefonintervija ar Uldi Auguli

Pabalstu izmaksas ierobežojumu atcelšana nākamgad izmaksās 50 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Plānotā sociālās apdrošināšanas pabalstu un ģimenes valsts pabalsta izmaksas ierobežojumu atcelšana nākamgad varētu izmaksāt ap 50 miljoniem eiro, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” pastāstīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Pabalstu izmaksas ierobežojumu atcelšanu gan papildu ietekmi uz nākamā gada budžetu neradīs, jo tas jau ir ierēķināts bāzes izdevumos, skaidroja ministrs.

Atlabstot Latvijas ekonomikai, neesot vairs pamata saglabāt šos ierobežojumus. „Šobrīd pie esošās ekonomiskās situācijas nav pamata turpināt ierobežojumus," norādīja ministrs.

Augulis arī pauda, ka pašlaik nav nekādu indikācijas, ka valdība varētu nepieņemtu šos grozījumus par ierobežojumu atcelšanu.

Intervijā Latvijas Radio ministrs norādīja uz pašlaik esošo diskusiju par iemaksu griestiem, bet tādā gadījumā būtu arī jādomā par izmaksu ierobežojumiem.

Jau ziņots, ka Labklājības ministrijas (LM) sagatavojusi ziņojumu valdībai "Par turpmāku valsts pabalstu izmaksas ierobežojumu noteikšanas pamatotību", paredzot ar 2015.gadu atcelt visus 2009.gadā pieņemtos sociālās apdrošināšanas pabalstu un ģimenes valsts pabalsta izmaksu ierobežojumus.

Plānots atcelt ierobežojums ģimenes valsts pabalsta izmaksai, proti, tas vairāk netiks izmaksāts 11,38 eiro apmērā par katru bērnu, bet tiks diferencēts atkarībā no bērnu skaita ģimenē.

Tāpat tiktu atcelti no 2010.gada 1.janvāra noteiktie ierobežojumi slimības un bezdarbnieku pabalstam, kā arī no 2013.gada 1.janvāra jau divreiz samazinātie ierobežojumi maternitātes, paternitātes un vecāku pabalstiem.

Par pabalstu ierobežojumu saglabāšanas pamatotību vēl jālemj valdībai, kā arī par nolemto jāziņo Saeimai. Plānots, ka valdība lēmumu pieņems otrdien, 9.decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti