Pabalstiem jaunajiem speciālistiem piešķir 6,6 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tiem jaunajiem speciālistiem, kuri Covid-19 dēļ zaudējuši darbu, valdība lēmusi piešķirt īpašu pabalstu un tam tērēt gandrīz 6,6 miljonus eiro.

Pabalsts pienāksies cilvēkiem, kas pērn absolvējuši augstskolu vai koledžu, sākuši strādāt, taču ārkārtējā situācijas laikā vai trīs mēnešus pēc tās kļuvuši par bezdarbniekiem.

Pirmos divus mēnešus pabalsta apmērs būs 500 eiro, bet nākamos divus – 375 eiro.

Valdība par pabalsta ieviešanu lēmusi tāpēc, ka īsais darba stāžs atlaistajiem absolventiem neļauj saņemt bezdarbnieka pabalstu. Labklājības ministrija uzskata, ka pabalstam varētu pieteikties aptuveni 3700 personas.

KONTEKSTS:

Latvijā 10. jūnijā beidzās 12. martā izsludinātā ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Vīruss joprojām cirkulē un pret to nav nedz zāļu, nedz vakcīnas, tāpēc arī turpmāk ir noteikti vairāki ierobežojumi un piesardzības pasākumi.

Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tālab valsts mobilizējusi līdzekļus aptuveni 4 miljardu eiro apmērā.

 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti