Ostu padome spriedīs par ostu pārvaldības uzlabošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Trešdien valdībā notiks Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes sēde, kurā iecerēts apspriest ar ostu konkurētspēju un to pārvaldības uzlabošanu saistītus jautājumus, kā arī ar ostu darbību saistīto autoceļu attīstību. 

Ostu un tranzīta padomes sēdē atbildīgās amatpersonas plāno apspriest secinājumus un veicamos pasākumus, kuri izstrādāti, ņemot vērā Pasaules Bankas pētījumā par Latvijas ostu konkurētspēju un pārvaldībā iekļautos priekšlikumus.

Pētījums atklāja vairākus Latvijas ostu pārvaldībai neglaimojošus secinājumus, piemēram, secināts, ka Latvijā pietrūkst mehānisma ostu valžu darbības efektivitātes novērtēšanai un veida, kā no valdēm pieprasīt atbildību. Turklāt secināts, ka ostu valžu darbībā ir vērojamas arī iezīmes, kas neatbilst labajai starptautiskajai praksei.

Papildus tam sēdē uzņēmums „Latvijas Valsts ceļi” informēs par galveno valsts autoceļu, kas saistīti ar Latvijas ostām, attīstības plānu realizāciju 2014.gadā, tostarp remontdarbiem šajos maršrutos, un tiks vērtētas iespējas robežšķērsošanas punktu caurlaides spēju palielināšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti