«Ostu nodokli» novirzīs valsts galvenajiem ceļiem un ostu infrastruktūrai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sākot ar 2015.gadu, Latvijas lielo ostu pārvaldes iemaksās valsts pamatbudžetā 10%  no tonnāžas, kanāla, mazo kuģu, enkura un kravas maksas, un šo naudu novirzīs valsts galveno autoceļu uzturēšanai un ostu akvatoriju un kuģu ceļu padziļināšanai un ostu infrastruktūras attīstībai, otrdien nolēma valdība.

Otrdien valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) izstrādāto kārtību, kādā Latvijas lielās ostas maksās valsts pamatbudžetam par valsts stratēģiskās infrastruktūras izmantošanu un kā šos līdzekļus izmantos, informēja ministrija.

No ostas maksājumiem iegūtos līdzekļus valsts budžeta dotācijas veidā piešķirs Satiksmes ministrijai pamatbudžeta apakšprogrammai „Valsts autoceļu pārvaldīšana, uzturēšana un atjaunošana” valsts galveno autoceļu uzturēšanai (seguma pastiprināšanai un satiksmes drošības projektu īstenošanai), kā arī ostu pārvaldēm ostu akvatoriju/kuģu ceļu padziļināšanas darbu veikšanai un dziļumu uzturēšanai, kā arī ar ostu darbību saistītās publiskās lietošanas infrastruktūras attīstībai.

Valdības noteikumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz grozījumiem Likumā par ostām, kas stājās spēkā šī gada 1.janvārī, un paredz Ministru kabinetam noteikt kārtību, kādā Latvijas lielās ostas veic maksājumus valsts budžetā par valsts stratēģiskās infrastruktūras izmantošanu.

Jau vēstīts, ka priekšlikumu ieviest „ostu nodokli” pērn izteica Reformu partija, kas vēlējas šo jauno maksājumu noteikt jau no šī gada. Priekšlikumam iebilda ostas, un arī Satiksmes ministrija. Saeima vienojās, ka ostu maksājumus ieviesīs no 2015.gada, un daļu no tām ostas saņems atpakaļ infrastruktūras uzlabošanai. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti