«Orkla» pārceļ mērču ražošanu uz Latviju, bet «Gutta» sulas - no Latvijas uz Igauniju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Igaunijas pārtikas ražotāja “Põltsamaa Felix” īpašniece, Norvēģijas kompānija “Orkla Grupp” pārcels majonēzes un mērču ražošanu no Igaunijas uz Latviju, savukārt “Guttas” zīmola sulas ražošanu – no Latvijas uz Igauniju. Rezultātā Igaunijas rūpnīcā darbu zaudēs 13 cilvēki, ziņo Igaunijas sabiedrisko mediju portāls ERR. 

“Põltsamaa Felix” valdes priekšsēdētājs Kaido Kare skaidroja, ka saskaņā ar pavasarī apstiprināto kompānijas stratēģiju uzņēmums koncentrēsies uz sulu un patērēšanai gatavas pārtikas ražošanu.

“Koncerna lēmums vēl vairāk palielinās mūsu ražošanas apjomus,” norādīja Kare.  

Reorganizācijas rezultāta sulu ražošana rudenī pārcelsies no Rīgas uz Peltsamā, bet mērču ražošana pārvietosies uz koncerna Latvijas uzņēmumu “Orkla Foods Latvija”.

“Sulu ražošana lielā mērā ir automatizēts process, tāpēc jaunās stratēģijas īstenošanas laikā izrādījies, ka uzņēmumā, ņemot vērā ražošanas apjomus, ir pārāk daudz darbinieku. Diemžēl esam spiesti likvidēt 13 darbavietas,” skaidroja Kare.  

Kopumā uzņēmums nodarbina aptuveni 200 cilvēkus.  

Norvēģijas uzņēmums „Orkla” 2014.gadā nopirka Latvijas kompāniju „NP Foods”, kurā ietilpst „Laima”, „Gutta”, „Staburadze”, „Staburadzes konditoreja” un „Margiris”.  Jau pirms tam „Orkla” Baltijā bija pārstāvēta, jo tai piederēja „Spilva”, „Latfood”, kā arī Igaunijas kompānijas „Kalev” un „Poltsamaa Felix” un Lietuvas kompānija „Suslavičius - Felix”.

„Orkla” ir uzņēmums, kas darbojas ne tikai Ziemeļvalstīs un Baltijā, bet arī atsevišķās Centrāleiropā, kā arī Krievijā un Indijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti