«Orkla» Latvijā apvienos biznesus; darbu pārtrauks Lolita Bemhena

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Norvēģijas koncerns "Orkla" savus biznesus Latvijā – uzņēmumus SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" un SIA "Orkla Foods Latvija" – apvienos vienā organizācijā "Orkla Latvija", kas darbu sāks šā gada otrajā pusē, informē uzņēmumos.

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" un "Orkla Foods Latvija" apvienošana vienā organizācijā sniegs iespēju kļūt vēl spēcīgākiem, lai stiprinātu tirgus pozīcijas augstas konkurences apstākļos, norāda kompānijā.

Par jaunās organizācijas "Orkla Latvija" valdes priekšsēdētāju apstiprināts Toms Didrihsons, kuram ir vairāk nekā 15 gadu pieredze "Orkla" uzņēmumos Latvijā.

Līdz šim viņš bija "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" valdes priekšsēdētājs, kā arī iepriekš ir strādājis dažādās vadības līmeņa pozīcijās "Orkla Foods Latvija". Jaunā vadības komanda darbu sāks 2019. gada 29. martā.

Savukārt darbu pārtrauks "Orkla Foods Latvija" valdes priekšsēdētāja Lolita Bemhena, kura nolēmusi meklēt jaunus izaicinājumus ārpus "Orklas". Bemhena strādās kompānijā līdz šā gada vasarai un palīdzēs apvienošanas procesa norisē. 

"Vēlos pateikties saviem kolēģiem "Orklā'' par kopā aizvadītiem brīnišķīgiem gadiem. Es biju līdzdibinātāja "Spilvai" 1992. gadā, kas sākumā bija mazs uzņēmums, bet mums izdevās sasniegt lieliskus rezultātus un augt – gan pirms, gan pēc pievienošanās "Orkla" ģimenei 2004. gadā. Es esmu pārliecināta, ka šis ir īstais brīdis pārmaiņām manā dzīvē. Es turpmāk vēlos vairāk laika pavadīt kopā ar ģimeni, pievērsties dažādiem  hobijiem, kā arī rūpēties par savu veselību un labsajūtu, bet vēlāk, iespējams, es meklēšu jaunus izaicinājumus gan personīgi, gan profesionāli," sacīja Bemhena.

"Orkla Foods" valdes priekšsēdētāja Baltijā un Ziemeļvalstīs Anna Beta Froihena norādījusi, ka Bemhena vadīja uzņēmumu 27 gadus, kopā ar savu komandu attīstot uzņēmumu, kas šodien ir viens no vadošajiem pārtikas uzņēmumiem Latvijā. "Esam patiesi pateicīgi Lolitai Bemhenai par veiksmīgo sadarbību un novēlam veiksmi turpmāko plānu īstenošanā," uzsvērusi Froihena.

"Orkla Foods Latvija" ir viens no modernākajiem un lielākajiem ēdienu un ēdiena piedevu ražotājiem Latvijā un Baltijas valstīs, kurā strādā vairāk nekā 180 cilvēku. Uzņēmums ar nosaukumu "Orkla Foods Latvija" strādā kopš 2015. gada decembra, kad pabeigta "Orkla" grupai piederošo kompāniju SIA "Spilva" un AS "Gutta" apvienošana vienā uzņēmumā.

Savukārt "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pārstāv produktu zīmolus: "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "Taffel the Original Snacks" un "Pedro". Uzņēmums eksportē preces uz gandrīz 30 valstīm, tajā kopumā strādā vairāk nekā 1 000 cilvēku. 

SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" un SIA "Orkla Foods Latvija" kopējais apgrozījums 2017. gadā bija 112,6 miljoni eiro.

"Orkla" ir vadošs plaša patēriņa produktu, kā arī mazumtirdzniecības, pārtikas, maiznīcu un konditoreju konceptuālo risinājumu piegādātājs. "Orkla" galvenie tirgi ir Ziemeļvalstis un Baltijas reģions, kas veido aptuveni 80% no apgrozījuma uzņēmuma zīmolu patēriņu preču segmentā. "Orkla" grupa strādā arī Centrāleiropas un Indijas tirgos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti