Panorāma

Ģimenes ārste zināja par iespējamo vardarbību

Panorāma

Ir potenciāls unikālām izstrādēm medicīnas jomā

PVD atlaiž negodīgu darbinieci

Operācijas «Bistro Frics» sekas: Cīņai ar korupciju PVD uz pārbaudēm sūtīs inspektorus pārī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc Latvijas Televīzijas  raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” atklātajiem faktiem Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) mainījis uzņēmumu kontroli. Turpmāk to darīs nevis viens darbinieks, kā līdz šim, bet divi. Raidījums fiksēja gadījumu, kad PVD inspektore piedāvāja par samaksu izgādāt apliecību par minimālo higiēnas prasību kursu noklausīšanos. 

Raidījums “Aizliegtais paņēmiens” žurnālistikas eksperimentā pievērsies tam, ar kādu ierēdņu attieksmi jāsastopas jauniem uzņēmējiem, kas vēlas nodarboties ar mazo uzņēmējdarbību. Gatavojot raidījumu, viņi Jūrmalā atvēra savu uzņēmumu un piedāvāja pircējiem frī kartupeļus.

Šim uzņēmumam bija nepieciešams dokuments, kas apliecina, ka uzņēmēji ir noklausījušies mācību kursu "Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā". PVD inspektore jaunos uzņēmējus bija gatava iepazīstināt ar cilvēku, kurš par samaksu izsniegtu vajadzīgo apliecību. Saruna tika nofilmēta, un inspektore zaudēja darbu.

"Šī rīcība ir prettiesiska, otrkārt, ļoti muļķīga. Konkrētā inspektore saņēma ne tikai algu dienestā, bet arī pensiju. Viņas ienākumi bija pietiekami lieli, lai ar šādām lietām viņa nenodarbotos. Viņa uzrakstīja atlūgumu, bet mēs informējām KNAB, aicinot viņus izvērtēt nodarījumu un veikt procesiālas darbības," stāsta PVD vadītājs Māris Balodis.

Lai izvairītos no šādām situācijām turpmāk, PVD gatavojas intensificēt inspektoru rotāciju, lai neveidojas saikne starp uzņēmumu un inspektoriem.

"Neskatoties uz resursu trūkumu, nāksies sūtīt divus inspektorus uz objektu, nevis vienu. Viens cilvēks ir pakļauts paaugstinātam riskam.Un arī šos inspektoru pārus mēs mainīsim, lai neveidojas atkal šī saite, ko varētu vērtēt kā pettiesisku," skaidroja Balodis.

Lai novērstu gadījumus, kad darbinieki ļaunprātīgi izmanto savas pilnvaras, dienests aicina uzņēmējus, kuri saskārušies ar šādām situācijām, kaut vai anonīmi par to ziņot, zvanot pa PVD uzticības tālruni 67027402. Citādi būs grūti sakārtot šo sistēmu, atzīst Balodis.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti