OPEC un Krievija līdz gada beigām grasās samazināt naftas ieguves apjomu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ceturtdien, 30. novembrī, Vīnē tiekas Naftas eksportētājvalstu organizācijas jeb OPEC dalībvalstis, kā arī Krievija, lai vienotos par naftas ieguves apjoma samazināšanu par 1,8 miljoniem barelu dienā līdz nākamā gada beigām, vēsta ziņu aģentūra “Bloomberg”.

OPEC un Krievija līdz gada beigām grasās samazināt naftas ieguves apjomu
00:00 / 00:30
Lejuplādēt
Šādi 24 naftas ieguves valstis spiestas rīkoties, lai saglabātu arī turpmāku jēlnaftas cenas stabilitāti, par vienu barelu  saņemot ne mazāk kā ap 60 ASV dolāru.

Vēl mēneša vidū Starptautiskā Enerģētikas aģentūra samazināja globālās naftas pieprasījuma pieauguma prognozes gan šim, gan arī nākamajam gadam. Aģentūras ziņojumā norādīts, ka jēlnaftas iegādes apjomus negatīvi ietekmējis naftas cenu pieaugums un mēreni aukstais ziemas sākums, tādējādi jēlnaftas tirgi pašreizējā ceturksnī un nākamā gada sākumā varētu saskarsies kādā brīdī arī ar pārmērīgām jēlnaftas piegādēm.

Šādu situāciju galvenokārt veicinās valstis, kuru naftas ieguve notiek ārpus Naftas eksportētājvalstu organizācijas jeb OPEC, piemēram, Savienotās Valstis, kurām OPEC valstu naftu ieguves samazināšana 2016. gadā ļāvusi iegūt lielāku jēlnaftas tirgus daļu pasaulē. Turklāt Starptautiskās Enerģētikas aģentūra prognozē, ka gan šogad, gan nākamgad pieprasījums pēc naftas tikai palielināsies.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti