OPEC nolemj saglabāt līdzšinējos naftas ieguves apmēru griestus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Naftas eksportētājvalstu organizācija (OPEC) ir nolēmusi saglabāt pašreizējos naftas ieguves apmēru griestus - 30 miljonus barelu dienā, paziņojis Nigērijas naftas ministrs Emanuels Ibe Kačikvu.

"Ņemot vērā to valstu, kas pērk [naftu], ekonomisko stāvokli un ekonomiku visā pasaulē, mēs saglabāsim ieguvi pašreizējā līmenī," sacīja ministrs.

30 miljoni barelu dienā ir OPEC noteiktie griesti jau četrus gadus. Šobrīd OPEC tomēr iegūst apmēram 32 miljonus barelu dienā, tādējādi pārsniedzot noteiktos griestus.

OPEC vadošā valsts Saūda Arābija un citas Persijas līča valstis valstis ar lēmumu nesamazināt ieguvi turpina īstenot stratēģiju par tirgus daļas saglabāšanu un spiediena izdarīšanu uz Krieviju un ASV slānekļa gāzes ieguves nozari.

Savukārt nabadzīgākās OPEC valstis - īpaši Alžīrija, Ekvadora un Venecuēla - ir aicinājušas karteli samazināt ieguvi, lai tādā veidā palielinātu naftas cenas.

Piektdien OPEC savā komunikē nepublicēja nekādus datus par naftas ieguvi, jo kartelis vēl gaida Irānas naftas ieguves pieaugumu pēc tam, kad tiks atceltas pret šo valsti noteiktās starptautiskās sankcijas.

OPEC arī paziņoja, ka organizācijā pēc gandrīz septiņu gadu pārtraukuma atgriezīsies Indonēzija.

OPEC dalībvalstis ir Alžīrija, Angola, Apvienotie Arābu Emirāti, Ekvadora, Irāka, Irāna, Katara, Kuveita, Lībija, Nigērija, Saūda Arābija un Venecuēla.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti