OPEC lemj par naftas ieguves kvotām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien Vīnē notiek ietekmīgās naftas eksportētājvalstu organizācija OPEC sanāksme, kurā tiks spriests par situāciju naftas tirgū un lemts, vai samazināt naftas ieguves kvotas. 

Šāds lēmums veicinātu jēlnaftas daudzuma samazināšanos starptautiskajā tirgū un līdz ar to cenas pieaugumu, uz ko ļoti cer, piemēram, Krievija. Tomēr prognozes liecina, ka OPEK kvotas paliks līdzšinējā līmenī, kas vismaz uz brīdi var izraisīt naftas cenu jaunu kritumu.  

12 valstu kartelis iegūst trešdaļu pasaules jēlnaftas, un ietekmīgākie spēlētāji tajā ir Persijas līča valstis, it īpaši Saūda Arābija, kas ir pasaulē lielākā eksportētājvalsts.

Šonedēļ Kuveitas naftas ministrs pauda uzskatu, ka OPEC Persijas līča dalībvalstis piektdienas sanāksmē atbalstīs naftas ieguves kvotu saglabāšanu nemainīgu.

Kad OPEC tikās iepriekšējo reizi pirms pusgada, naftas cena bija sarukusi līdz mazāk nekā 80 dolāriem par barelu. Kopš tā laika tā kritusies vēl vairāk, un pirms OPEC sanāksmes ceturtdien bija nokritusies zem 60 dolāru atzīmes.                                            

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti