OPEC+ grupas naftas ražotāji šonedēļ spriedīs par nākamo soli sava tirgus pārvaldībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

OPEC+ grupas naftas ražotāji trešdien, 3. augustā, tiksies sanāksmē, lai vienotos par nākamo soli sava tirgus pārvaldībā. OPEC+ saskaras ar aicinājumiem palielināt naftas ražošanu.

OPEC+ grupas naftas ražotāji šonedēļ spriedīs par nākamo soli sava tirgus pārvaldībā
00:00 / 00:35
Lejuplādēt

Savas vizītes laikā Saūda Arābijā uz to aicināja arī ASV prezidents Džo Baidens, lai palīdzētu samazināt strauji augošo inflāciju. Šīs nedēļas sanāksme būs pirmā iespēja visiem locekļiem apspriest šo pieprasījumu.

OPEC analītiķi norādījuši uz pieaugošu nepieciešamību pēc OPEC grupas saražotās jēlnaftas. Tomēr Krievija, kas ir grupas locekle, negrasās palīdzēt mazināt naftas cenas, raksta aģentūra „Bloomberg”.

Kā raksta „Bloomberg”, nav pamata domāt, ka Krievija sanāksmē atbalstīs kaut ko tādu, kas būtiski samazinātu naftas cenas. Lai pārliecinātu rafinētājus Indijā pārstrādāt savu jēlnaftu, Krievijas naftas pārdevēji bijuši spiesti piedāvāt lielas atlaides.

Krievijas uzņēmums „Urals” iepriekš tirgojies ar atlaidi gandrīz 35 ASV dolāru apmērā par barelu, bet tagad to samazinājis līdz 25 dolāriem. Krievija nevēlas vēl zemākas naftas cenas, jo Kremlim ir jāturpina pildīt sava kase, lai samaksātu par karu Ukrainā. Turklāt Krievijas prezidents Vladimirs Putins nebūt nebēdā par problēmām, ko augstās enerģijas cenas nodara Rietumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti