Oli Rēns: Mēs secinājām, ka Latvija ir gatava 2014.gada 1.janvārī ieviest eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiropas Savienības dalībvalstu ekonomikas un finanšu ministri vienoti atbalsta Latviju ceļā uz eiro, tā lemts ministru sanāksmē Luksemburgā. Tas nozīmē, ka Latvijas pavirzījusies vēl par soli tuvāk dalībai eirozonā un nākamajā kārtā to vērtēs visu dalībvalstu vadītāji, kas nākamnedēļ tiksies Briselē.

„Latvijas pievienošanās eirozonai pierāda, ka stipri kļūdījušies ir tie, kas paredzēja eirozonas sabrukumu,” norādīja Monetāro lietu komisārs Oli Rēns.

Latvija ir gatava eirozonai un process ir virzāms tālāk – tā divās sanāksmes dienās Luksemburgā secinājuši 17 eirozonas dalībvalstu, kā arī visu 27 Eiropas Savienības finanšu un ekonomikas ministri kopā. Šis secinājums pieņemts, balstoties uz Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās bankas ziņojumu, kas vērtē, ka Latvija ir izpildījusi visus nepieciešamos Māstrihtas kritērijus un ir gatava kļūt par vienotā valūtas kluba dalībnieci jau nākamā gada 1. janvārī.

„Šodien mēs spērām nozīmīgu soli, aicinot Latviju eirozonā, kura kļūs par vienotās grupas dalībnieci nākamā gada 1. janvārī,” paziņoja Eiropas Savienībā prezidējošās valsts Īrijas finanšu ministrs Maikls Nūnens.

Divu dienu laikā vairākkārt Latvijas solim atzinīgus vārdus veltīja arī monetāro lietu komisārs Oli Rēns:

„Latvijas vēlme ieviest eiro ir apliecinājums, ka tie, kas sagaidīja eirozonas sabrukumu, spēcīgi maldās. Tā vietā, lai zaudētus savus dalībniekus, eirozonai būs vēl viens, jau nākamā gada janvārī, un tad eirozonā būs jau 18 dalībvalstu.”

Lēmums pieņemts ekonomikas un finanšu ministru līmenī, un tas nozīmē, ka nākamnedēļ Latvijas atbilstību eirozonai skatīs visu 27 ES valstu vadītāji, pēc tam, jūlija sākumā, balsos Parlaments un tad atkal aplis atgriezīsies pie finanšu ministriem, kas 9. jūlijā teiks gala vārdu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti