Olands: ES - ASV brīvās tirdzniecības līgums Obamas laikā netiks noslēgts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Eiropas Savienības (ES) un Amerikas Savienoto Valstu (ASV) brīvās tirdzniecības līgums pašreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas prezidentūras laikā netiks noslēgts, otrdien, 30.augustā paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands, raksta AFP.

„Pašreizējās diskusijas par līgumu starp Eiropu un ASV līdz šī gada beigām nebeigsies ar vienošanos,” norāda Olands. „Francija labāk vēlas redzēt lietas, kādas tās ir, un neuzturēt ilūziju, ka vienošanās tiks noslēgta līdz ASV pašreizējā prezidenta termiņa beigām,” pauda Obama.

Iepriekš otrdien Francijas tirdzniecības ministrs Matiass Fekls sacīja, ka Parīze ir prasījusi pārtraukt ASV-ES sarunas.

Fekls arī piezīmējis, ka Francijā šīm sarunām vairs nav „politiska atbalsta”, jo sarunas ar ASV neveidojas.

Ažiotāžu ap līgumu pēdējās dienās sacēlis Vācijas vicekanclers Zigmārs Gabriels, paziņojot, ka sarunas par to "de facto" ir izgāzušās. Gan Vācijas valdība, gan Eiropas Komisijas pārstāvji šo apgalvojumu vēlāk noraidīja, paziņojot, ka sarunas turpinās, neraugoties uz dažādām domstarpībām.

Arī Vācija pagājušajā nedēļā atzina, ka sarunas ar ASV par tirdzniecības līgumu ir cietušas neveiksmi.

Sarunas par ES-ASV līgumu ilgst jau trīs gadus. Ja to noslēgs, tas būs lielākais divpusējais tirdzniecības līgums pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti