«Olainfarm» valdes locekles un izpilddirektores amatā ieceļ Elenu Bušbergu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Zāļu ražotāja AS "Olainfarm" valdes locekļa un izpilddirektora amatā apstiprināta Elena Bušberga, informēja uzņēmumā.

Uzņēmumā norādīja, ka Bušbergai ir vairāk nekā 25 gadu pieredze starptautiskos farmācijas uzņēmumos tādās jomās kā finanses, piegāde, mārketings un pārdošana NVS valstīs, kā arī rezultatīvu komandu izveidē un vadībā, attīstot ekspertīzi dažādās biznesa jomās.

Lai uzņēmums sasniegtu savus nākamos stratēģiskos mērķus, "Olainfarm" padome pilnveidojusi uzņēmuma pārvaldības funkciju sadali: "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs veic arī "Olainfarm" grupas uzņēmumu pārvaldības uzraudzību;  viens no "Olainfarm" valdes locekļiem ir atbildīgs par izpilddirektora funkcijām grupas lielākajam uzņēmumam "Olainfarm".

Bušbergas galvenais uzdevums būs "Olainfarm" un pārstāvniecību biznesa procesu pilnveide, paaugstinot ražošanas, pārdošanas un mārketinga jomu produktivitāti un efektivitāti, lai pēc iespējas ātrāk panāktu ilgtspējīgu dabisko izaugsmi, skaidroja uzņēmumā.

"(..) Augstākā līmeņa vadītāja atlases procesā mēs augsti novērtējām Elenas Bušbergas globālo skatu farmācijas nozares attīstībā, pieredzi mārketingā, zināšanas par NVS tirgu specifiku un ekspertīzi spēcīgu pārdošanas komandu izveidē," teica "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Gundars Bērziņš.

Bušbergai ir vairāk nekā 25 gadu profesionālā darba pieredze starptautiskos farmācijas uzņēmumos kā "Schering-Plough", "MSD" un "Abbott Laboratories". No 2015. gada Bušberga bija ģenerāldirektore uzņēmumā "Veropharm", kas ir viens no Krievijas vadošajiem zāļu un medicīnisko iekārtu ražotājiem. Bušbergai ir profesionālais maģistra grāds ("Global Executive MBA") un Veselības aprūpes nozares pārvaldības sertifikāts, kas iegūts Djūka universitātes "The Fuqua School of Business", ASV.

Bušberga sāks darbu uzņēmumā, kad būs nokārtotas nepieciešamās formalitātes darba sākšanai Latvijā.

Pagājušajā nedēļā par AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētāju apstiprināja Jerūnu Veitesu (Jeroen Weites), kuram uzticēta visu uzņēmumu grupas kopējā pārvaldība un stratēģiskā attīstība, kā arī jaunu tirgus nišu izraudzīšana un noieta tirgu paplašināšana. "Olainfarm" uzņēmumu grupā ietilpst tādi uzņēmumi kā AS "Olainfarm", SIA "Latvijas aptieka", SIA "Silvanols", SIA "Tonus Elast", SIA "DiaMed", SIA "OlainMed", 'NPK Biotest" un SIA "Kiwi Cosmetics". 

AS "Olainfarm" valdē darbu turpina Veitess, Lauris Macijevskis, Raimonds Terentjevs, Signe Baldere-Sildedze,  Milana Beļeviča un Mārtiņš Pūriņš.

Tikmēr AS "Olainfarm" lielākā akcionārs SIA "Olmafarm" valdes  priekšsēdētājs Pēteris Rubenis paziņojumā medijiem norāda, ka "Olmafarm" kategoriski iebilst pret jaunu valdes locekļu iecelšanu "Olainfarm" valdē un uzskata to par pretlikumīgu. Rubenis pauž arī, ka šāda rīcība ir izšķērdīga, jo rada uzņēmumam lielu papildus finanšu slogu, ņemot vērā "nepamatoti dāsnos atlīdzības nosacījumus".

"Akcionāram nav izprotams, kāpēc "Olainfarm" padomei nepieciešams steidzamības kārtā iecelt valdē divus jaunus papildus valdes locekļus, vienlaikus saglabājot pilnvaras personām, kurām nav nedz zināšanu, nedz pieredzes farmācijas nozares uzņēmuma vadīšanai," teikts paziņojumā.

KONTEKSTS:

Kompānijas padomes priekšsēdētājs Gundars Bērziņš iepriekš intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina, ka zāļu ražotājas valdē plānotas izmaiņas, to stiprinot ar nozares profesionāļiem, kuriem ir starptautiska pieredze farmācijā. Viņš norādīja, ka "Olainfarm" finanšu situācija ir stabila, taču uzņēmumam jāturpina attīstīties, arī meklējot jaunas tirgus iespējas.

"Olainfarm" reģistrēta 1991. gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 19,719 miljoni eiro. Kompānijas lielākais akcionārs ir SIA "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm  – Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu.

"Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti