Krustpunktā

Žurnālisti par procesiem Rīgas Domē un partijā "Saskaņa", teritoriālo reformu un budžetu

Krustpunktā

Krustpunktā: Diskusija – par partiju finansējumu

Krustpunktā - ekonomists, Latvijas Universitātes profesors Gundars Bērziņš

«Olainfarm» padome vēlas valdi stiprināt ar nozares profesionāļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Zāļu ražotājas AS "Olainfarm" valdē tuvākajā laikā plānotas izmaiņas, to stiprinot ar nozares profesionāļiem, kuriem ir starptautiska pieredze farmācijā, to intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja kompānijas padomes priekšsēdētājs Gundars Bērziņš.

Uz jautājumu, vai akcionāru nesaskaņu dēļ procesi uzņēmumā var kļūt nekontrolējami, Bērziņš atbildēja, ka veiksmīgs uzņēmums ir atkarīgs ne tikai no akcionāru vēlmēm, bet arī tirgus situācijas. Un uzņēmuma attīstību nodrošina profesionāla vadība.

"Tas, es domāju, ir pats, pats svarīgākais jautājums (..) – kā nodrošināt ilgtermiņa profesionālu vadību gan padomes, gan arī uzņēmuma valdes līmenī. Mēs redzam šo savu uzdevumu, kā, piemēram, valdes ievērojamu pastiprināšanu ar nozares profesionāļiem no ārzemēm. To mēs arī redzam un tuvākajā laikā darīsim, ja mums tāda iespēja vēl būs," stāstīja Bērziņš.

Par šiem plāniem iepriekš informēta "Nasdaq" birža, kur tiek kotētas kompānijas akcijas. Viņš pieļāva, ka dažiem "Olainfarm" akcionāriem varētu nepatikt uzņēmuma padomes iecerētās izmaiņas valdē.

"Esam teikuši, ka mums ir plāns uzņēmuma vadībā ielikt cilvēkus, kuri ir atlasīti. Mēs izmantojam starptautisku personālatlases kompāniju "Amrop".

Mēs tuvākajā laikā plānojam to darīt, ja mums šāda iespēja būs," klāstīja "Olainfarm" padomes vadītājs.

Viņš pauda – ja uzņēmumam būs profesionāla vadība ar farmācijas nozares ekspertiem, kuriem ir ilgtermiņa pieredze galvenajos starptautiskajos tirgos, tad ar "Olainfarm" viss būs kārtībā – neatkarīgi no tā, kas būs tā vadībā padomē.

Bērziņš pauda pārliecību, ka uzņēmuma finanšu situācija pašlaik ir stabila un "ilgtermiņā izskatās - viss ir kārtībā". "Bet, ja mēs skatāmies, ko darīt tālāk, tad, protams, uzņēmumam vajag attīstīties un meklēt jaunas tirgus iespējas," teica Bērziņš.

Vaicāts par publiski izskanējušo informāciju, ka Ukrainas investors Volodimirs Novikovs izrādījis interesi par Latvijas zāļu ražotāja akcijām, "Olainfarm" padomes vadītājs sacīja, ka viņš ir dzirdējis par trim potenciālajiem Latvijas zāļu ražotāja investoriem.

Taču neviens potenciālais investors nav vērsies uzņēmumā ar oficiālu piedāvājumu, tāpēc viņš nevar komentēt šo jautājumu.

"Esmu dzirdējis par trijiem savstarpēji konkurējošiem pretendentiem, kas šobrīd skatās uz iespējām iegādāties vai daļēji iegādāties "Olainfarm" akcijas, vai arī kaut kādā veidā iegūt kontroli pār daļu no šīm akcijām. Tas nav pārsteigums, jo uzņēmums ir labs un interese par uzņēmumu ir. Par "Olainfarm" interesējas no Latvijas, Ukrainas un Čehijas," teica Bērziņš.

KONTEKSTS.

Pašlaik "Olainfarm" valdē darbojas Lauris Macijevskis, Raimonds Terentjevs, Mārtiņš Pūriņš, Signe Baldere-Sildedze, Milana Beļeviča, liecina biržā pieejamā informācija. Savukārt kompānijas padomē ir Bērziņš, Kārlis Krastiņš, Jānis Buks, Haralds Velmers, Andrejs Saveļjevs.

"Olainfarm" reģistrēta 1991. gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 19,719 miljoni eiro. Kompānijas lielākais akcionārs ir SIA "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm  – Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu.

"Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti