«Olainfarm» iegūst «Silvanola» kontrolpaketi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas zāļu ražotāja AS „Olainfarm” pirmdien ieguvusi Latvijas dabisko izejvielu zāļu ražotāja SIA „Silvanols” kontrolpaketi, liecina „Firmas.lv” informācija.

No pirmdienas „Olainfarm” pieder 70,88% „Silvanola” kapitāldaļu. Līdz šim „Olainfarm” jau piederēja 47,51% „Silvanola” kapitāldaļu.

Uzņēmuma „Silvanols” līdzīpašniecei Ievai Leimanei, kurai piederēja 23,41%, patlaban pieder 15,41% kapitāldaļu, Agrim Aucem, kam līdz šim piederēja 23,41%, patlaban pieder 10,39% kapitāldaļu, Sandrai Ivanovai joprojām pieder 3,31% kapitāldaļu. Savukārt Pēteris Šnepsts, kam līdz šim piederēja 2,35% „Silvanola” kapitāldaļu, vairs nav uzņēmuma dalībnieku sastāvā.

Kā ziņots, „Olainfarm” aprīļa beigās paziņoja, ka ir iegādājusies 47,5% trešā lielākā Latvijas farmācijas uzņēmuma SIA „Silvanols” akciju. Iepriekš tika ziņots arī par plānu slēgt līgumu par vēl vairāk nekā 20% akciju iegādi. Šis darījums ļaus abiem uzņēmumiem paplašināt ražošanas virzienus, produktu portfeli, kā arī apgūt un nostiprināties arvien jaunos tirgos, teikts „Olainfarm” paziņojumā biržai.

„Silvanols” tuvāko piecu gadu laikā plāno sasniegt apgrozījumu desmit miljonu latu apmērā, teica kompānijas valdes priekšsēdētājs Viesturs Gurtlavs.

Viņš arī norādīja, ka saistībā ar to, ka par „Silvanola” akciju turētāju kļuva „Olainfarm”, jau tuvāko divu līdz trīs gadu laikā apgrozījumu plānots dubultot. Darījuma summa un citas detaļas vēl netika atklātas.

„Tas, ka par „Silvanola” līdzīpašnieku ir kļuvis „Olainfarm”, ir ieguvums abiem uzņēmumiem, jo tas dos iespēju paplašināt mūsu eksporta tirgus un piedāvāt savus produktus tajos noieta tirgos, kur savu produkciju piegādā „Olainfarm”. Pirmos taustāmos rezultātus varam sagaidīt tuvāko divu līdz trīs gadu laikā, kad apgrozījums varētu dubultoties,” skaidroja Gurtlavs.

Patlaban „Silvanola” aktīvie eksporta tirgi ir Gruzija, visas Balkānu valstis, Rumānija, Polija, Igaunija, Lietuva, Azerbaidžāna, Ungārija, Armēnija, Kazahstāna, Čehija. Savukārt „Olainfarm” produkcija tiek eksportēta kopumā uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Savukārt jaunieceltais „Silvanola” valdes loceklis Salvis Lapiņš, kurš ir arī „Olainfarm” valdes loceklis, stāstīja, ka attiecībā uz „Silvanola” attīstību plāns ir tāds, kas paredz uzņēmumu tuvāko piecu gadu laikā attīstīt līdz desmit miljonu latu apgrozījumam, kas ir kā atskaites punkts, lai, reorganizējot uzņēmumu no SIA par akciju sabiedrību, sāktu kotēt kompānijas akcijas biržā.

„Silvanola” peļņa pērn sarukusi par 39,3%, liecina „Firmas.lv” informācija.

Uzņēmuma peļņa pērn bija 135 797 latu, bet 2011.gadā - 223 597 latu apmērā. Savukārt „Silvanola” apgrozījums pērn audzis par 4,2% - no 1,913 miljoniem latu līdz 1,993 miljoniem latu 2012.gadā.

SIA „Silvanols” dibināta 1994.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 204 337 lati.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti