Panorāma

Rīgā uzliesmo "takšu kari"

Panorāma

Glābj kapličas un vāc informāciju

Neizdodas gāzt "Olainfarm" padomi

«Olainfarm» atkārtoti apstiprina līdzšinējo padomi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Zaļu ražotāja “Olainfarm” 22. novembra ārkārtas akcionāru sapulcē atkārtoti amatos apstiprināja esošo uzņēmuma padomi – padomes priekšsēdētāju Pāvelu Rebenoku, padomes priekšsēdētāja vietnieci Irinu Maliginu un padomes locekļus – Mārtiņu Krieķi un Dainu Sirlaku.

Divas no uzņēmuma bijušā līdzīpašnieka un miljonāra Valērija Maligina mantiniecēm gan sola nepadoties, vienlaikus atzīstot – ieilgušie publiskie skandāli ap “Olainfarm” grauj tā tēlu. Tikmēr esošā uzņēmuma vadība uzsver – Olainfarm apgrozījums aug un pusotrs tūkstotis koncerna darbinieku var justies droši.

Kopš farmācijas uzņēmuma Olainfarm līdzīpašnieka Valērija Maligina nāves uzņēmuma akciju cena krietni kritusies un tā tēlu aizēno nepārtrauktas cīņas par miljonāra atstāto mantojumu. Septembra sākumā Valērija Maligina vecākā meita Irina Maligina, izmantojot savas tobrīd vēl esošās mantojuma aizgādnes tiesības un pārējām Maligina meitām klāt neesot, pilnībā nomainīja Olainfarm padomes sastāvu.

Ceturtdien, 22. novembrī, ārkārtas sapulcē abi mazākumakcionāri aicināja padomi pārvēlēt, tomēr balsojumā zaudēja. Attiecīgi darbu turpinās esošā padome, kas nesenajā pārmaiņu procesā problēmas nesaskata.

"Visas izmaiņas notika tiesiski, juridiski man nav nekādu šaubu – ētiski? - nu.. es esmu jurists, es vērtētu no tiesiskā viedokļa," teica “Olainfarm” padomes priekšsēdētājs advokārs Pāvels Rebenoks. Padomes vadītājs arī norāda – uzņēmuma ekonomiskie rādītāji nedod pamatu jaunās padomes līdzšinējā darba kritikai.

"Mums oktobrī apgrozījuma pieaugums ir 34%, ja mums birža faktiski no lejupslīdes, kāda tā bija iepriekšējās padomeslaikā, ir nostabilizējusies un uzrāda tendenci uz pieaugumu. Darbiniekiem ir parādījusies ticība un cerība, ka tiešām ar uzņēmumu viss ir kārtībā," sacīja Rebenoks.

Rebenoks informēja, ka “desmit mēnešu griezumā “Olainfarm” grupas pārdošanas rādītāji ir auguši par 7%, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, un sasnieguši 101,8 miljonus eiro”. “Mums ir vīzija un plāns, kā nodrošināt tālāko “Olainfarm” izaugsmi, un pēc atkārtoti gūtā akcionāru atbalsta spēsim to realizēt, turklāt mūs atbalsta arī nospiedošs mazākuma akcionāru kopums,” uzsvēra Rebenoks.

Arī interešu konfliktu saistībā ar darbu Olainfarm konkurenta Grindeks labā Rebenoks noliedz. Uzņēmuma mazākumakcionāri gan sola jaunu mēģinājumu mainīt padomes sastāvu.

Olmafarm ir Olainfarm lielākais akcionārs ar 42 procentiem balsu un pilnībā piederēja Valērijam Maliginam. Šobrīd to vienpersoniski pārvalda Maligina vecākā meita Irina.

KONTEKSTS :

Zāļu ražotāja "Olainfarm" akcionāri ārkārtas sapulcē plāno pārvēlēt padomi un lemt par prasības celšanu pret kompānijas vadītāju un vairākiem padomes locekļiem, vēstīja aģentūra LETA.

Akcionāru sapulcē plānoja atsaukt no darba "Olainfarm" padomē Mārtiņu Krieķi, Irinu Maliginu, Pāvelu Rebenoku un Dainu Sirlaku, kā arī lemt par prasības celšanu pret Rebenoku, Maliginu, Krieķi un kompānijas valdes priekšsēdētāju Oļegu Grigorjevu.

Attiecīgo prasību plānoja celt par zaudējumiem, kurus minētās personas nodarījušas kompānijai, tostarp arī nepildot savus pienākumus kā krietniem un rūpīgiem saimniekiem.

"Olainfarm" bijušā īpašnieka Valērija Maligina, kurš mira 2017. gada decembrī, jaunākās meitas Annas Emīlijas Maliginas aizbildne Signe Baldere-Sildedze un Maligina meita Nika Saveļjeva pieprasīja sasaukt "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulci, pamatojot ar vēlmi "novērst trešo personu negodprātīga tiesību izlietojuma rezultāta radītās sekas, kas izpaužoties kā akcionāra tiesību piedalīties uzņēmuma pārvaldē prettiesiska ierobežošana un zaudējumu nodarīšana "Olainfarm"".

Baldere-Sildedze no 11. septembra atstājusi padomes locekļa amata, norādot, ka šādi rīkojusies, jo "uzskata par neiespējamu turpināt darbu "Olainfarm" padomē kopā ar personām, kas šobrīd ir tās sastāvā".

Baldere-Sildedze un Saveļjeva vērsušās arī tiesībsargājošajās institūcijās ar lūgumu sākt kriminālprocesu saistībā ar reiderismu uzņēmumā, pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti