Oktobrī sarucis vīriešu, bet pieaudzis sieviešu faktiskā bezdarba līmenis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis 2021. gada oktobrī bija 6,7%, un salīdzinājumā ar septembri tas nav mainījies, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati. Vīriešu bezdarba līmenis oktobrī samazinājās par 0,3 procentpunktiem līdz 7,6%, savukārt sieviešu pieauga par 0,2 procentpunktiem līdz 5,7%.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 6%, un kopš septembra arī šis rādītājs nav mainījies. Salīdzinot ar pagājušā gada oktobri, faktiskā bezdarba līmenis samazinājies par 1,1 procentpunktu, reģistrētā bezdarba – par 1,4 procentpunktiem.

2021. gada oktobrī Latvijā bija 62,9 tūkstoši bezdarbnieku (26,6 tūkstoši sieviešu un 36,3 tūkstoši vīriešu), kas ir par 0,6 tūkstošiem mazāk nekā septembrī un par 12,5 tūkstošiem mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par 1,5 tūkstošiem, taču sieviešu pieaudzis par 0,9 tūkstošiem. 

Reģistrētā bezdarba līmenis NVA tiek aprēķināts, izmantojot aģentūras rīcībā esošos datus par reģistrētiem bezdarbniekiem un CSP sniegtos datus par ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem (nodarbinātie un bezdarbnieki) darbspējas vecumā. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti