Oktobrī lidostā «Rīga» apkalpoti par 5% vairāk pasažieru nekā septembrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Oktobrī lidosta "Rīga" apkalpojusi teju 4800 gaisa kuģus ar 351 000 pasažieriem, kas ir par aptuveni 5% vairāk nekā septembrī. Lidostā norādīja, ka tā ir puse no pirmspandēmijas laikā 2019. gada oktobrī pārvadāto pasažieru skaita.

Neskatoties uz rudens sezonu, kad pasažieru skaits tradicionāli samazinās, oktobris pasažieru skaita ziņā lidostai ir bijis otrs veiksmīgākais mēnesis šogad. Lielāks pasažieru skaits vienā mēnesī apkalpots augustā. Tad tika pārvadāti 390 000 pasažieru.

Vairāk nekā puse jeb 199 000 no oktobrī apkalpotajiem pasažieriem lidojuši ar nacionālo lidsabiedrību "airBaltic". Otrajā vietā ar 67 000 pasažieru ir Īrijas lidsabiedrībai "Ryanair". 

Kopumā desmit mēnešos lidosta "Rīga" apkalpojusi 1,78 miljonus pasažieru. Salīdzinot ar laiku pirms pandēmijas, tas ir samazinājums par 73%.

Lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa uzsvēra: “Gan pēdējo mēnešu darba operatīvie rezultāti, gan ziemas sezonai pieteiktais galamērķu un lidojumu skaits ļauj mums uz gada nogali un nākamā gada sākumu raudzīties ar piesardzīgu optimismu. Arī starptautiskā pieredze liecina, ka aviosatiksme labākus rezultātus uzrāda tajos reģionos, kur ir labāka vakcinācijas aptvere.” 

Oktobrī apkalpoti 240 kravas lidojumi, kas ir par 3% vairāk nekā 2020. gada oktobrī un par 52% vairāk salīdzinājumā ar 2019. gada oktobri. Salīdzinot ar 2019. gadu, kravas lidojumu skaits pieaudzis par 48%. Kopējais kravu apgrozījums šā gada desmit mēnešos ir gandrīz 21 000 tonnu, tikai par 6% atpaliekot no 2019. gada kravu apgrozījuma, kad lielāko kravu apjomu nodrošināja kravu pārvadājumi ar pasažieru gaisa kuģiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti