Oktobrī gada patēriņa cenu līmenis nav mainījies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vidējais patēriņa cenu līmenis 2013.gada oktobrī, salīdzinot ar šo mēnesi pērn, saglabājās nemainīgs. Precēm cenas samazinājās par 0,4%, bet pakalpojumiem pieauga par 1%.

Savukārt pēdējo 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir palielinājies par 0,3%.

Lielākā ietekme uz vidējo patēriņa cenu līmeni oktobrī, salīdzinot ar pērno gadu, bija cenu kāpumam pārtikai, alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem, kā arī cenu kritumam transporta precēm un pakalpojumiem, ar mājokļa uzturēšanu saistītām precēm un pakalpojumiem.

Pārtikas produktu cenas gada laikā pieauga par 0,6%. Visvairāk cenas pieauga pienam un piena produktiem, svaigai gaļai, maizei un graudaugu izstrādājumiem, sieram. Savukārt lielākais cenu kritums bija vērojams augļiem, tējai un kafijai, olām un cukuram.

Mājokļa grupā cenas samazinājās vidēji par 0,8%, ko ietekmēja cenu samazinājums siltumenerģijai par 7,4%, gāzei – par 5,1% un cenu pieaugums mājokļa apsaimniekošanas pakalpojumiem par 7,6%, cietajam kurināmajam – par 6,6%.

Pārējās patēriņa grupās nozīmīgākais sadārdzinājums bija kafejnīcu un restorānu pakalpojumiem, personīgās aprūpes precēm. Savukārt lētāki kļuvuši telekomunikāciju pakalpojumi, audio, video, foto un datu apstrādes iekārtas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti