OECD paredz Latvijai vēl straujāku izaugsmi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Baltijas valstu, īpaši Latvijas ekonomikas izaugsme būs straujāka, nekā līdz šim prognozēts, lēš Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD).

Otrdien, 28.novembrī, publiskotajos aprēķinos redzams, Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums šogad prognozēts 5,2%, bet nākamgad - 4,2%. Savukārt bezdarbs Latvijā šogad samazināsies līdz 8,7% un nākamgad – līdz 8,3%.

OECD izaugsmes tempa pieaugumu skaidro ar spēcīgāku izaugsmi Eiropas Savienībā un Krievijā, kas veicina arī Latvijas eksportu. Tāpat par labu nāk Eiropas Savienības finansējuma saņemšana, kas veicina investīcijas.

Attiecībā uz 2017.gadu Eiropas Komisijas iepriekš publicētie dati liecina, ka Latvijas ekonomikas izaugsme šogad izrādīsies straujāka, nekā cerēts. Savu IKP prognozi uzlabojusi arī Latvijas Banka, par vienu no argumentiem minot pozitīvo izaugsmi pasaulē. Bet iedzīvotāju viedoklis par ekonomikā notiekošo aizvien ir kritisks. 

Savukārt "Eurostat" apkopotā informācija liecina, ka Latvijas IKP uz vienu iedzīvotāju pērn bija 12,8 tūkstoši eiro, un tas ir sestais sliktākais rezultāts ES.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti