Pasaules panorāma

Jaunā Eiropas Parlamenta seja

Pasaules panorāma

Pa pēdām Maltas un Slovākijas žurnālistu slepkavām

OECD: prognozējam globālas izaugsmes tempu palēnināšanos

OECD ģenerālsekretārs: ASV tarifi automobiļiem būtu īpaši smags trieciens globālajai ekonomikai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

ASV lēmums noteikt tarifus automobiļiem, par ko draudējis ASV prezidents Donalds Tramps, būtu īpaši smags trieciens globālajai ekonomikai, trešdien Latvijas Televīzijai teica Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretārs Hosē Anhels Gurija.

"Tirdzniecības spriedze izmaksā ļoti dārgi. Tā palēnina pasaules ekonomiku, aptur daudzas investīcijas un noved pie daudzu darbavietu zaudēšanas. Tūkstošiem un varbūt pat miljoniem darbavietu pasaulē ir apdraudētas, jo mums nav skaidrības par to, kas būs tālāk. Un iedomājaties, kas vēl var notikt autobūves industrijā nākamajā pusgadā? Kurš šādos apstākļos gribēs investēt vairāk, ja pat nezini, vai pēc sešiem mēnešiem tev neuzliks 25% nodokli, lai pārdotu ASV tirgū?" stāstīja Gurija.

Organizācija neprognozē ekonomisko recesiju, bet izaugsmes tempu palēnināšanos gan - no 3,3% līdz 3,2%. 

"Tomēr – ja tirdzniecības nesaskaņas kļūst nopietnākas un ja tās skar arvien plašāku loku... Jau tagad runa nav vairs tikai par lauksaimniecību un rūpniecības precēm, bet vērojama arī jau ļoti nopietna šķelšanās tehnoloģiju nozarē. "Huawei" stāsts ir tikai viens no piemēriem tās ilustrēšanai. Ja tas turpināsies, tas radīs otro triecienu izaugsmei, kas, iespējams, var novest pie tā, ka tehnoloģijas nevarēs tikt ātri ieviest, un tādā gadījumā būs ļoti nopietna ietekme uz globālās ekonomikas attīstību," norādīja OECD ģenerālsekretārs.

Gurija trešdien, 29. maijā, Rīgā prezentēja 2019. gada Ekonomikas pārskatu par Latviju. Ekonomikas pārskatā izvērtēta Latvijas ekonomiskā situācija, galveno reformu īstenošanas process. OECD uzsvērusi, ka Latvijai nepieciešams lielāku uzmanību pievērst ienākumu nevienlīdzības mazināšanai un produktivitātes palielināšanai, lai arī turpmāk nodrošinātu izaugsmi, konkurētspēju un iedzīvotāju labklājības pieaugumu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti