Labrīt

Latvijas piena produktu ražotāji sasniedz izrāvienu eksportā

Labrīt

Izrāde "Talantīgais misters Riplijs" Dailes teātrī stāstīs par identitāti un atšķirīgo

NVA vadītāja prognozē bezdarba līmeņa samazinājumu Latvijā šogad

NVA tapis plāns ar pakalpojumiem «Latvijas dzelzceļa» atlaistajiem darbiniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) ir izstrādājusi plānu ar pakalpojumiem, kādi tiks piedāvāti valsts AS "Latvijas dzelzceļš" atlaistajiem darbiniekiem, intervijā Latvijas Radio stāstīja NVA vadītāja Evita Simsone.

Viņa sacīja, ka NVA "mājasdarbu ir izdarījusi" kārtīgi – ir izstrādāts plāns ar pakalpojumiem, kas tiks piedāvāti darbu zaudējušajiem "Latvijas dzelzceļa" darbiniekiem. Tas būšot gan konsultatīvs, gan informatīvs atbalsts.

Primāri tikšot sniegta informācija par NVA reģistrētajām brīvajām vakancēm, lai šie cilvēki nekļūtu par aģentūras klientiem-bezdarbniekiem, bet lai pārietu uz jaunu darba vietu, stāstīja Simsone.

Pašlaik NVA ir informācija par 218 cilvēkiem, kuri tikšot atbrīvoti no darba "Latvijas dzelzceļā" februārī un martā. Šo cilvēku profesiju spektrs ir plašs – sākot no administrācijas darbiniekiem līdz tehniskajā jomā strādājošajiem.

KONTEKSTS:

"Latvijas dzelzceļš" līdz šā gada beigām plāno pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar aptuveni 1500 darbiniekiem.

Kompānijā skaidroja, ka 2019. gads gan koncernam, gan visai Latvijas transporta un tranzīta nozarei ir bijis satricinājumiem bagāts – fosilo izejvielu cenu samazinājuma globālajos finanšu tirgos un attiecīgi mazāka to pārvadājumu apjoma rezultātā, kā arī reģiona ekonomiskās un politiskās situācijas dēļ ir pieredzēts būtisks ienākošo un izejošo kravu apjoma samazinājums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti